Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MELİH ÖZAY RABİA NAZ OLAYININ MÜFETTİŞİ ÇIKTI

Türkiye’nin yıllarca konuştuğu Rabia Naz Vatan’ın ölümü olayında “Trafik kazası değil düşme-intihar” diye rapor tutan başmüfettişin, Ahmet Akın’ın ithal kurmayı Melih Özay olduğu ortaya çıktı
11 yaşındaki Rabia Naz’ın, dönemin AK Partili Belediye Başkanının yeğeni tarafından arabayla çiğnendiği, intihar süsü verilerek dosyanın kapatıldığı ileri sürülmüştü
Olay BBC’nin bile gündemine girdi. Adli Tıp Raporları, kriminal raporlardaki çelişkiler olayın gerçekleştiği Eynesil Kaymakamı’nın ve defalarca ifade değiştiren baş tanığın şüphe çeken ölümlerinden sonra İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği Başmüfettiş Melih Özay, “11 yaşındaki kız kendi kendine düşerek öldü, ama nasıl düştü diye bana sormayın” diyerek dosyayı kapattı
İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?
11 yaşındaki talihsiz çocuk Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümü, yıllardır Türkiye gündemini meşgul ediyor. Küçük kızın ailesi, olayın kaza değil cinayet olduğunu, Giresun Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin arabayla ezdiğini ve olaya intihar süsü verdiğini iddia ediyor. Bazı deliller iddiaları destekliyor. Acı olay TBMM’deki komisyonda bile incelendi…
BAŞMÜFETTİŞ AKIN’IN KURMAYI!
Rabianın elbisesinde lastik izleri bulundu, babasının araba kazasından sonra götürüldüğünü iddia ettiği metruk bina belediye tarafından yıkıldı, 5 kez ifade değiştiren birinci tanığın babası intihar etti, kaymakam intihar etti, tüm bu olan bitenin sonunda Başmüfettiş olarak atanan Melih Özay ‘Ölüm düşmeyle oldu, ama nasıl düştüğünü bana sormayın” diyerek dosyayı kapattı.

Türkiye’nin yıllarca konuştuğu Rabia

12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili Türkiye’nin gündemindeki davanın en kilit noktasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli emekli Mülkiye Başmüfettişi Melih Özay’ın olduğu ortaya çıktı. Emekli Başmüfettiş Melih Özay’ın, Rabia Naz Vatan’ın ölümü sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirmeyle idari sürecini yönettiği olayın uzun yıllardır sosyal medya ve Türkiye kamuoyunda tartışılıyor olmasının nedeni Rabia Naz Vatan’ın ölüm sebebiyle ilgili ortaya atılan şaibeli iddiaları.

RABİA NAZ VATAN OLAYI NEDİR?

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018 günü saat 16.30’da okuldan çıktıktan sonra saat 17.15 sıralarında Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi Dedeli sokakta oturduğu binanın ilk katındaki, babasına ait dükkânın önünde yerde sırtüstü yatar hâlde yaralı olarak bulunmuş, kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen ölmüştü. Ölüm sonrası idari ve adli birimler tarafından soruşturma başlatılmış ve ilk tahminlere göre ölümün kaza veya intihar olabileceği üzerinde durulmuştur. Aile ise kızlarının cinayete kurban gittiğini ve cinayetin örtbas edildiğini ileri sürmüştü.

BABANIN İDDİASI CİNAYET!

Olay sonrasında gerçekleştirilen idari ve adli soruşturmalarda Rabia Naz Vatan’ın ölümü yüksekten düşmeye bağlı olarak kaza ya da intihar olarak kayıtlara geçmesine rağmen baba Şaban Vatan kızının Eynesil’in AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığı Doblo marka siyah bir aracın çarpması sonucunda öldüğünü ileri sürmüştü.  Şaban Vatan, kaza sonrasında yaralı halde kızının evlerinin önüne taşınarak bırakıldığını, çatıdan düştü süsü verildiğini, ambülans kamerasının kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığını iddia etmişti.

OLAYI BAŞMÜFETTİ MELİH ÖZAY İNCELEDİ

2018 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Mülkiye Başmüfettişi olarak çalışan Melih Özay, Rabia Naz’ın ölümüyle yürüttüğü inceleme sonrasında, TBMM’de kurulan Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonuna olayla ilgili sunum yapmıştı. O dönem Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan haberde Özay’ın Rabia Naz’ın ölümünde trafik kazası ihtimali olmadığını aktardı

KAZA DEĞİL DÜŞME AMA NASIL DÜŞTÜ DİYE SORMAYIN

Kanın kimyasalla temizlendiği iddialarını da yanıtlayan Özay özetle şunları aktardı:

“Bu mümkün değil. Ama bana şunu sormayın; çocuk nasıl düştü demeyin. Adli tıp raporlarını inceledim, hayatımı bu işe verdim. Topuklar patlamış. Trafik kazasıyla topuklar nasıl patlar? Bağları kopmuş. Kalça kemiği omur bağlantısı patlamış. Fındıklığa düşmüş. Fındık dallarına düşerken ellerini vuruyor. İzleri var. Yerde kan izi olmaması normal. Kanama olmamış. Kan içeriye akmış. Kesi olmadığı, kırık olduğu için kanama olmuyor. İntihar demem için elimde hiçbir bulgu yok. Bunun için ailenin bütün olarak beş ay geriye yönelik incelenmesi gerekir. Aile arasındaki ilişkiler, o an merdivende kim var, kim yok. Daha önce kim ne yapardı, incelenmesi gerekirdi. Bilgisayardaki oyun süreleri kriminal olarak izlenmeli. Hangi zamanda bilgisayara girilmiş… Ama bu benim işim değil.”

OLAYLA İLGİLİ SORU İŞARETLERİ ŞUNLAR:

ELBİSESİNDE LASTİK İZİ TESPİT EDİLDİ

Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı, görüntü iyileştirme programı kullanarak yaptığı incelemede Aralık 2019 tarihli raporuna göre Rabia Naz Vatan’ın olay günü giydiği elbisede lastik izi olduğunu tespit etmiştir

TALAŞ PARÇALARI

Olay yerinde bulunan Rabia Naz’ın bedeninde talaş parçaları tespit edilmiş ancak bu talaş parçalarının Rabia Naz’ın kıyafetine nasıl bulaştığı anlaşılamamıştır. Baba Şaban Vatan, çocuğuna araba çarptıktan sonra geçici olarak yakındaki metruk bir binaya götürüldüğünü, burada üzerinde talaş parçaları bulaştığını, daha sonra evinin önüne getirildiği iddiasında bulunmuştur.

TALAŞIN BULAŞTIĞI METRUH

BİNA BELEDİYE TARAFINDAN YIKILDI

Talaş parçalarının bulaştığı iddia edilen metruk binada savcılık talebiyle adli tıp tarafından inceleme yapılmış, buradaki talaş parçaları ile Rabia Naz’ın üzerindeki talaş parçalarının örtüştüğü tespit edilmiştir. Bu metruk bina, savcılık tarafından keşif yapıldıktan kısa bir süre sonra tehlike oluşturduğu gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından yıktırılmıştır

KAYMAKAM İNTİHAR ETTİ

Rabia Naz Vatan’ın ölümü sırasında Giresun’un Eynesil ilçesinde kaymakamlık yapan Yılmaz Kurt, 17 Eylül 2018 tarihinde göreve başladığı Aydın’ın Kuyucak ilçesinde görev yaparken 3 Nisan 2021 sabahında otomobilinde elinde tabanca ile başından vurulmuş hâlde bulundu.

5 KEZ İFADE DEĞİŞTİREN SANIĞIN

BABASI KENDİNİ VURARAK İNTİHAR ETTİ

10 Nisan 2021’de ise soruşturma esnasında 5 kez ifade değiştiren tanık Mürsel Küçükal’ın babası Salim Küçükal, tüfekle kendini vurarak intihar etmiştir.

YAYIN YASAĞI KARARI VEREN SAVCI DNA ÖRNEĞİNİ RABİA NAZ’DAN ALINAN ÖRNEKLE KARŞILAŞTIRMADI

28 Ağustos 2018’de Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndan bedensel travma sonucu ölüm gerçekleştiği görüşüyle adli tıp raporu verildi. Vatan’ın başvurusuyla Hacettepe Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda ise olası ölüm sebebinin araç çarpması olduğu belirtildi. Fakat Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hacettepe Üniversitesi’nden alınan raporda ölümün nedeninin yüksekten düşme sonucuyla meydana geldiği ifade edildi. Savcı dosyaya ilişkin yayın yasağı getirdi ve metruk evin ahırında bulunan DNA örneğinin Rabia Naz’dan alınan örneklerle karşılaştırılması talebini işleme almadı. Savcının bu kararı da sonradan ortaya çıktı.

NURETTİN CANİKLİ BABA HAKKINDA

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için mücadele eden baba Şaban Vatan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmenin ardından Baba Vatan’ın mahkeme kararıyla akıl hastanesine yatırılmasına karar verildi. Vatan’ın akıl hastanesine yatırılma gerekçesi olarak Giresun’un Eynesil İlçesi Eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve Canikli’nin şikayetleri gösterildi.

MÜGE ANLI DETAYI!

O dönem ATV’de yayımlanan “ Müge Anlı ile Tatlı Sert” programını sunan Müge Anlı, Rabia Naz vakasını ele almış ancak iddiaya göre “Yukarıdan gelen” talimatla konuyu kapattığı iddia edildi.