Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DEDEBURNU SUYA HASRET KALDI!

Ortada çok büyük bir yatırım maliyeti gözükmüyor ancak bu sorunun çözümü için her şeyden önce Dedeburnu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşın derdiyle dertlenecek bir iradeye ihtiyaç var! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir an önce şarkı, türkü, şiir geceleri düzenlemeyi bırakıp, en temel insan hakkı olan suyu vatandaşa nasıl ulaştırabilirim onun için çalışsın.

Ortada çok büyük bir

Altıeylül’e 33 kilometre uzaklıktaki Dedeburnu kırsal mahallesi su aktarımı için gerekli kesintisiz enerjiyi bulamadığından dolayı musluktan güldür güldür akan suya hasret kaldı. BASKİ tarafından yapılan sondajda elde edilen suyun mahalleye aktarımı için gerekli enerji konusunda altyapının yetersizliğinden dolayı günün belli saatleri dışında suya ulaşamayan mahalle halkı, bayram öncesi yıkanacak su bulamadıklarını belirtti.

Altıeylül’ün yeşiliyle ve muhteşem doğasıyla öne çıkan kırsal mahallesi Dedeburnu’nda vatandaşlar evinde musluktan akan suya hasret kaldı. Balıkesir’de birçok yer için rutin bir belediye hizmeti olan su, Altıeylül’ün 33 kilometre uzağındaki Dedeburnu’nda yaşayan vatandaşlar için bir lükse dönüştü. BASKİ tarafından köyün yakınına yapılan sondajda elde edilen suyun hanelere dağılması için enerji ihtiyacının kalıcı şekilde karşılanamaması nedeniyle Dedeburnu kırsal mahallesinde hanelere ancak günün belli saatlerinde su verilebiliyor. Mahallenin büyük bölümünü geçimini inşaat işçiliği ya da tarım işçiliğinden karşılamasından dolayı mahalle dışında oldukları için kısa süreli musluklardan akan suyu da biriktiremiyor. BASKİ’ye defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen geçici ve lokal hamleler yapılmasından dolayı problem bir kangren haline geldi.

RAMAZAN KILIÇ: “YÜZÜMÜZÜ

YIKAYACAK SUYUMUZ YOK”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin soruna kalıcı çözüm getirmediğinden şikâyet eden mahalle sakini Ramazan Kılıç, “Köyümüzün 10 yıldır su konusunda sıkıntısı var. Jeneratör getiriyorlar, 1 saat 15 dakika çalışıyor ondan sonra bir arıza suyun gelmesini bekliyoruz. Sabahları elimizi yüzümüzü yıkayacak suyumuz yok. Sabah saati oldu bir yudum suyumuz yok. Köyümüzde bir yangın çıksa su olmadığı için komple yanacağız. Bir çaremiz kalmadı. Gelip gidiyorlar, yaptık diyorlar sorun devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir elektriğimizi çekemedi.”

HAKKI KILIÇ: “JENERATÖRLERLE SU SAĞLANIYOR

O DA SIK SIK ARIZA YAPIYOR”

BASKİ’ye defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen soruna geçici hamlelerle müdahale edildiğini kaydeden Hakkı Kılıç “Dedeburnu köyünde kahvecilik yapıyorum. Su problemimiz var. Yaz döneminde sık sık arızalar nedeniyle su problemi yaşıyoruz. Tam teşekküllü su sağlanamıyor. Su kesintisinin nedeni elektrik bağlantısının olmamasından kaynaklanıyor. Jeneratörlerle su sağlanıyor o da sık sık arıza yapıyor. BASKİ bu sorunu çözmeli. BASKİ’ye sorunun çözümü için müracaat ediyoruz, yaptık diyorlar sonra bozuluyor eskisi gibi oluyor. Sabah bir saat akşam bir saat su geliyor. Suyu biriktirdiğimiz de oluyor biriktiremediğimiz de.”

AYHAN SAVRAN “BİZİM SORUNUMUZU

BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİLER”

Dedeburnu Mahallesi üçüncü azası Ayhan Savran ise “Bizim yıllardır su meselemiz çözülmedi. Köyümüz yakınında bir bölgeye sondaj vuruldu. Sondaj vurulmasına rağmen ilgilenmiyorlar. Jeneratörün mazotu bitti, elektrik yok gibi bahanelerle bizim sorunumuzu bir türlü çözemediler. Belediye AK Parti’deyken de bu sorunu yaşıyorduk şimdi CHP’ye geçti tamamen problem üzerine problem oldu. Bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Biz her yere başvuruyoruz. Geliyorlar tamir ediyorlar iki gün sonra yeniden bozuluyor. Kimse bizi takmıyor. Sabah işe gidiyorum yüzümü yıkayacak su bulamadım. İki gün önce biriktirdiğim suyu yüzüme çarpıp dışarı çıktım. Şu anda çay yapacak suyumuz yok. Kesin çözüm için bir an önce hat çekilip elektriği getirilmeli. Tamir için geliyorlar bir gün sürmüyor yeniden arızalanıyor” dedi.