Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda artış bekliyor

ManpowerGroup’un İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre, 2024 yılının 3. çeyreğinde Net İstihdam Görünümü’nün yüzde 17 puan ile olumlu bir seyir izlemesi beklenen Türkiye’de Marmara Bölgesi’ndeki işverenler de olumlu bir seyir bekliyor

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış

ManpowerGroup, 2024 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin işe alım beklentilerini ölçmek için 42 ülkede 40 bin 374 işverenle İstihdama Genel Bakış araştırmasını gerçekleştirdi. Ankete göre, önümüzdeki çeyrekte Türkiye’de Net İstihdam Görünümünün (NEO) yüzde 17 puan ile olumlu bir seyir izlemesi bekleniyor. Beklentiler geçen çeyreğe göre 3 puan iyileşse de geçen yılın aynı dönemine göre ise 6 puan zayıfladı.
Araştırmaya göre Marmara Bölgesi’ndeki işverenler de 15 NEO puanı ile istihdamda olumlu bir seyir bekliyor. Türkiye’de en fazla istihdam artışı bekleyen bölge 29 NEO puanı ile Karadeniz Bölgesi olurken ikinci sırada 21 NEO puanı ile Ege Bölgesi yer aldı. Üçüncü sırayı ise 15 NEO puanı ile Marmara ve Akdeniz Bölgeleri paylaştı. Tüm bölgelerin NEO puanları şu şekilde sıralandı: Karadeniz (29), Ege (21), Marmara (15), Akdeniz (15), İç Anadolu (14), Doğu Anadolu (6) ve Güneydoğu Anadolu (-8).
Küresel çapta ise Net İstihdam Görünümü (NEO) 22 puan ile geçen çeyreğe göre değişmeden yatay bir seyir izledi. ABD ve Çin gibi büyük ekonomilerde istihdam beklentileri düştü. ABD’de (30) istihdam beklentileri geçen çeyreğe göre 4 puan düşerek üst üste dördüncü çeyrekte de geriledi. Benzer şekilde, Çin’in işe alım beklentileri (28) bir çeyrek daha gerilerken (-4), Hindistan’da (30) geçen yılın aynı döneminden bu yana ilk büyük düşüş (-6) görüldü. Buna karşılık Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA; 18, +2) ile Güney ve Orta Amerika (22, +3) bölgelerinde geçen çeyreğe göre istihdam beklentilerinde iyileşme yaşandı.