Vali Hasan Şıldak, Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.  18 Haziran’da göreve başlayan ve geride kalan üç haftalık dönemde Balıkesir’le ilgili izlenimlerini aktaran Vali Şıldak, önceliklerinin eğitimin kalitesini arttırmak olacağını kaydetti. Şıldak, “Bizim de önceliğimiz eğitim olacak. Her şey eğitimle başlıyor, eğitimle devam ediyor” dedi.

Vali Hasan Şıldak, Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda ilk kez Balıkesir basınıyla buluştu. Balıkesir’de görev yapacak olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Vali Şıldak, insan odaklı, sorunlara çözüm üreten, ortak akılla önem veren bir anlayışla vatandaşlara hizmet vereceklerini kaydetti. Balıkesir’de ilk önceliklerinin eğitim olacağını açıklayan Vali Şıldak, Burdur Valiliği döneminde hayata geçirdikleri Eğitimin Kalitesini İzleme ve Geliştirme projesini Balıkesir’de de uygulayacaklarını söyledi.  Balıkesir’de güçlü bir ekiple çalışacağı için kendini şanslı hissettiğini söyleyen Vali Şıldak,“ 18 Haziran’da Marmara’dan Ege’ye uzanan bu güzel ilimizde göreve başlamış olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorum. Böylesi kapasitesi yüksek potansiyeli bulunan bir ilde valilik gibi bir görevi yürütmek benim adıma onur vericidir. Öncelikle bu görevi şahsımıza tevdi eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum. İlimiz hakikaten gelenekleri tahammülleri oturmuş, idari kapasitesi yüksek,  her türlü donanıma sahip bürokratik kadrolarıyla birlikte çalışacağımız güçlü bir ekibe sahibiz. Bu açıdan kendimi şanslı olarak görüyorum. Burdur ilinden geldim, orada iki yıllık bir çalışma imkanım oldu. Orada uyguladığımız prensipler, yaklaşımlar, idari yönetim tarzı olarak Balıkesir’de de aynı prensip ve yaklaşımla, çözüm odaklı, siyaset kurumuyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarla ortak akıl üzerine paydalar geliştirerek insanlarımızın hizmetinde olacağız. 

 

ZİYARETLERLE İLÇELER  HAKKINDA BİLGİ EDİNİYOR

Geride kalan üç haftalık dönemde Balıkesir’i tanımaya yönelik girişimlerde bulunduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, “ Hoş geldin ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda bizi en sıcak şekilde karşılayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir yandan ziyaret trafiği devam ederken bir taraftan da ben ilimizi tanımaya gayret gösteriyorum. İadeyi ziyaretlerde bulunuyorum. Aynı zamanda ilçelerimizi de yakından görmek için çaba sarf ediyorum. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Bandırma ve Gönen ilçelerimize ziyaretlerimiz oldu. Dün de Havran ve Edremit’te ziyaretler gerçekleştirdik. Edremit’te aynı zamanda çok anlamlı buluşmaya tanıklık ettik. Depremsellik açısından dayanıklılığı olmayan binaların yıkımı söz konusu. Bu kapsamda da ilimizde yıkımı gerçekleştirilecek okullar var. Bu okulların ilk planlamada sayısı 51’dir. Bunların sekizinin yapımını hayırsever vatandaşlarımız üstlendi. Böylesi özverili, eğitime destek sağlayan bu tutum karşısında da gerçekten sayfa ve minnet duyuyoruz. Bu kapsamda sekiz okulumuzun üçünün yapımı hayırseverler tarafından Edremit’te gerçekleştirilecek. Yaptığımız protokolle ortaokul ve ilkokul binalarımız üç okulumuz bir yıl içerisinde eğitime kazandırılmış olacak”

 

BENGİ GİTTİ, EĞİTİMİN KALİTESİNİ İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ GELDİ

 

Önceliklerinin eğitimin kalitesini arttırmak olacağını belirten Vali Hasan Şıldak, “ Bizim de önceliğimiz eğitim olacak. Her şey eğitimle başlıyor, eğitimle devam ediyor. İlimiz eğitim düzeyi itibariyle okullarımız, teknik kapasite, donanım, eğitim kadroları açısından yüksek kapasiteye sahip. Başarılı bir il. Eğitim açısından bizimde Burdur’da uyguladığımız bir proje oldu.  Burdur’da Eğitimin Kalitesini İzleme ve Geliştirme adlı bir proje uygulamıştık. İlimizde de bizden önce başlatılmış projelerin devamı, revize edilerek güçlendirerek uygulanması konusunda önceliklerimiz olacak. Bu kapsamda gözlemlerimizi proje hazırlık çalışmalarımızı devam ettiriyoruz”

“BU BİLİNCİ UNUTTURMAYACAĞIZ”

Bu hafta içerisinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl anma etkinlerinin yapılacağını belirten Vali Hasan Şıldak, pandemi tedbirleri kapsamında 20.00’de demokrasi nöbetlerinin tutulacağını kaydetti. Şıldak, “ Ülkemizin dört yıl önce yaşadığı hain darbe girişiminin anma etkinlikleri bugün itibariyle başlıyor. Bugün üniversitemiz yerleşkesinde bulunan camide Cuma vakti okunacak Mevlit-i Şerif ile 15 Temmuz anma etkinliklerini başlatmış oluyoruz. Bu vesileyle başta 15 Temmuz gecesi olmak üzere vatan için devletimizin bekası için şahadet mertebesine erişmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de afiyet ve sağlık diliyorum. Milletçe kenetlendiğimiz birlik-beraberliğimizin kenetlendiği bu gecede Türk milleti Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu badireyi atlatmayı bilmiştir. İnşallah bu bilincin unutturulmaması adına bu etkinlikleri önemsiyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri alarak hafta boyunca akşam 20.00’den sonra başlayacak demokrasi nöbetleriyle o şuurun hatırlatılması adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

ALTERNATİF TURİZM  POTANSİYELİ ÖNE ÇIKARTILACAK

 

Balıkesir’in turizmde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu konuda sistemli bir çalışma ortaya koyacaklarını dile getiren Vali Hasan Şıldak,” Turizmi; doğa turizmiyle, kültür turizmiyle bir bütün olarak düşünmek lazım. Bizim Körfez bölgemiz daha çok yazlıkçıların deniz turizmine yönelik istifade edilen bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Daha çeşitlendirme, yeni alanlar açmak gerekiyor. Doğa turizmi, eko turizm, alternatif turizm seçenekleri sunmak açısından da ilimizin yüksek kapasitelere sahip olduğunu düşünüyorum. Bu alanda da önceki çalışmaları ele alıp, nerede ne yapılabilir? İstişareler yapılıp bütün sektörün, ilgili kurum kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda önerilerini alıp ortak paydalarda buluşup üretim yapmak mümkün olabilir. Balıkesir’in hep ifade edildiği gibi her alanda güçlü olan fakat bu gücü algı olarak da yansıtamayan bir profili olduğunu kabul ediyoruz. Bunun altını doldurup, tanıtımını da yapıp doğru bir stratejiyle, programla ülkemizin 2023 hedefleriyle örtüşen bir güncel bir perspektif geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. Stratejik bakmak lazım konulara ve proje bazlı çalışmak gerekiyor. Bu anlamda bütün çabayı göstereceğiz” dedi.

“BALIKESİR ESKİ BALIKESİR DEĞİL”

Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilme çalışmalarıyla Balıkesir’in sanayi kenti kimliğinin de öne çıkacağını dile getiren Vali Hasan Şıldak, ilk etapta 157 hektarlık alanda OSB’nin genişleyeceğini söyledi. Katma değeri yüksek ve çevreyle barışık yatırımları yeni OSB’ye kabul edeceklerini belirten Şıldak, “ Organize Sanayi Bölgesi(OSB) için güzel çalışmalar yapılmış. OSB’miz dolmuş durumda. 111 işletmemiz bir fiil üretim yapıyor. Bunun ötesinde yeni bir yer lazım, genişlemek gerekiyor.  Balıkesir, 5 yıl öncesinin ya da 10 yıl öncesinin Balıkesir’i değil. Gelişen yol ağlarıyla birlikte Marmara’da sanayi merkezinin güneye doğru kaydığı yeni bir merkez. Artık Balıkesir sadece tarım ve hayvancılık şehri değil bir sanayi şehri de olarak ta tanımlayabileceğiz. Bunun için Balıkesir OSB’nin genişlemesi gerekiyor. Bu ihtiyacı yönetimler görmüş ve şimdikinin 570 hektar olan alanın daha da üzerinde 780 hektar alanın üç aşamalı genişleme projesinin ön hazırlıkları yapılmış. Bunun ilk adımı 157 hektarlık genişleme aşamasıdır. Kamulaştırma işlemleri tamamlanmış, şimdi altyapı hazırlıkları aşamasındayız. Burada parselizasyonlar gerçekleştirip, yeni yatırımcılara davette bulunuyoruz. Şimdiden ön talep topluyoruz. Balıkesir OSB çok yakın gelecekte daha üretken ve dinamik bir yapıya kavuşacak yeni tesislerle. Zaten şu anda bünyesinde de çok kaliteli ve nitelikli işletmeleri barındırıyor. Dolu dolu bir sanayimiz var yeni yerlerle birlikte. Bizim önceliğimiz genişleme çalışmalarının birinci etabını hızla tamamlamak ve yeni yatırımlar, doğru yatırımlar çekmek. Katma değeri yüksek, çevreyle barışık ve ile gerçekten katkı sunacak doğru sektörleri kabul edeceğiz. OSB yönetiminin de bu şekilde ortak bir bakışı var” dedi.