Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

8 BİN LİRAYA DA VAR 25 BİN LİRAYA DA!

Kına, düğün, doğum günü, özel kutlama gibi etkinliklere özel organizasyonlar düzenleyen Özlem Albay, Balıkesir’de son dönemlerde popülerleşen organizasyon etkinliklerinin son durumunu SEMBOL Medya’ya anlattı.

Kına, düğün, doğum günü,

Balıkesir’de özel günler için dansçısından, geleneksel kıyafetli halk oyunlarına kadar birçok etkinliği içinde barındıran organizasyon konseptine ilginin arttığına dikkat çeken Organizatör Özlem Albay, önceden lüks ya da özel tercih olarak değerlendirilen bu tarz organizasyonların artık herkes tarafından tercih edilen sıradan program haline geldiğini belirtti. Evlilik arifesinde olan gelin adaylarının kına eğlencelerini bindallı kıyafetli, özel dansçılar eşliğinde organizasyonlarla yapmak istediklerini ifade eden Özlem Albay, maddi yüküne bakmaksızın kent merkezlerinde ve kırsal mahallelerde etkinlikler düzenlediklerini belirtti.  Yaz dönemi olması nedeniyle taleplerin arttığına ve işlere yetişmede zorlandıklarına dikkat çeken Albay, “Şu anda sezon çok güzel gidiyor. Her gün kınasından, düğününe, doğum gününden, özel kutlamalarına kadar birçok organizasyon başvurusu alıyoruz. İnsanlar özel günlerini özel programlarla unutulmaz hale getirmek istiyor. Herkesin bu tarz etkinlikler yapmaya başlamasıyla birlikte standartlarda yükseldi. Önceden lüks gibi gözüken, ‘olsa da olur olmazsa da olur’ denilip ikinci plana atılan kına organizasyonları bugün düğünün önemli bir parçası haline geldi. Maddi duruma bakılmaksızın herkes bu tarz etkinlikleri yapmak istiyor” dedi. 

İDEAL BİR ORGANİZASYON 10 BİN LİRAYI GEÇMEMELİ

Kına organizasyonlarının fiyat skalasının 8 binden liradan başlayıp, 25 bin liraya kadar gittiğini ifade eden Özlem Albay, “Sektörde artık herkes kendi fiyatını kendi belirlemeye başladı. Örneğin; bir kınada 4 dansçısı, 10 adet bindallısı, testisi, 10 tane tefi, 10 tane mumu vb. malzemelerin yer aldığı paket bir program 8 bin liradan başlıyor, 25 bin liraya gidiyor. Ortalama bir organizasyon 10 bin lira civarında olur. Ancak taht ister, fotoğrafçı isterse bu fiyat daha da yukarı çıkabilir. Yalnızca bunu talep ediyorsa bu seviyeyi geçmemeli” dedi.

FİYATLAR YÜKSEK OLSA DA YAPMAYAN YOK!

Balıkesir’de özel organizasyonların düğünlerin, kınaların bir parçası haline geldiğini kaydeden Özlem Albay, “ Bu tarz organizasyonlara çok rağbet var. Böyle organizasyonlar önceden özeldi, şimdi durumu iyi olsun olmasın herkes istiyor. Kızlar testi de kırmak istiyor, bindallı da giymek istiyor. Ona göre bindallı alıyor, malzeme alıyor. Hiç giymiyorum diyen yok. Bu artık Balıkesir’de gelenek- anane haline geldi. Düğün salonlarının fiyatları çok arttı. Bugün bir düğün salonu yemeksiz 90-100 bin lira civarında tutuluyor.  Fiyatlar çok artsa da insanlar bunlardan vazgeçmiyor.”