Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DİSK/Genel-İş Başkanı Ovalı’dan basın açıklaması

DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenme çalışmalarının hızla devam ettiğini ve her geçen gün üye sayısının arttığını belirtti.

DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube

Ovalı, yaptığı basın açıklamasında, Yapılan yalan yanlış açıklamalara, manipülasyonlara, baskılara ve dayatmalara rağmen işçilerin DİSK/Genel-İş’e üye olmaya devam ettiğini ifade etti, diğer belediye işçilerini de DİSK/Genel-İş’e katılmaya davet etti.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenme faaliyetleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Personel A.Ş. ve BASKİ Genel Müdürlüğü’nde toplu iş sözleşmesi süreci devam ediyor. Ovalı, bu süreç kapsamında örgütlenme faaliyetlerine hız kazandırdıklarını ve işçilerin sendikaya olan inancını ve kararlılığını vurguladı. Toplu iş sözleşmesinin bitmesine yaklaşık bir yıl olduğunu belirten Ovalı, bazı sendikaların işçilerin iradesiyle dalga geçtiğini ve süreci manipüle etmeye çalıştığını söyledi.

 

“İşçiler gerçek sendikasıyla yürüyecek”

Ovalı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işçilerinin demokratik ve mücadeleci sendikası olan DİSK/Genel-İş ile birlikte hareket edeceğini belirtti. Yapılan yalan yanlış açıklamalara, manipülasyonlara, baskılara ve dayatmalara rağmen işçilerin DİSK/Genel-İş’e olan güveninin tam olduğunu vurguladı. Ovalı, işçilerin iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ve işçilerin sendikalarına ve Balıkesir Büyükşehir bünyesinde kurulacak yeni bir şube bünyesinde gerçek hak ve menfaatlerine kavuşacağını ifade etti.

 

İşçilerin sendika değiştirme hakkı

Ovalı, her işçinin istediği sendikaya üye olabileceğini ve sendikasını istediği zaman değiştirebileceğini hatırlattı. Bu hakkın Anayasa’nın 51. maddesi ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 17. maddesi ile güvence altına alındığını belirtti. İşçilerin bu hakkı kullanmak için kimseden izin ya da onay almasına gerek olmadığını söyledi.

 

“Sendika değiştirirsem hak kaybı olur mu?”

Ovalı, sendika değiştiren işçilerin toplu sözleşme haklarının korunmaya devam edeceğini ifade etti. 6356 sayılı Yasanın 39. maddesi gereği, sendika değiştirseler bile dayanışma aidatı dilekçesi vererek toplu sözleşme haklarından yararlanmaya devam edebileceklerini belirtti. Bu hakkın yasal olduğunu ve aksini içeren toplu sözleşme hükümlerinin yasaya aykırı ve geçersiz olduğunu söyledi.

 

DİSK/Genel-İş’in misyonu ve değerleri

Ovalı, DİSK/Genel-İş’in demokratik, bağımsız bir sınıf ve kitle örgütü olduğunu vurguladı. Tüm sendikal çalışmalarda tabanın söz ve karar sahibi olmasını sağlayarak demokrasiyi egemen kılmayı hedeflediklerini belirtti. İşçi sınıfının ortak ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını savunmak için toplumcu, çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü temellerle hareket ettiklerini ifade etti.

 

“DİSK/Genel-İş güvenin ve dayanışmanın adıdır”

Ovalı, DİSK/Genel-İş’in güven, mücadele, kardeşlik ve dayanışmanın adı olduğunu söyledi. İlkeli, tutarlı ve onurlu mücadele geleneğine sahip olduklarını vurguladı. DİSK/Genel-İş’in genel hizmet işçilerini temsil ettiğini ve etik değerleri koruyarak yoluna devam edeceğini belirtti.

 

Ovalı’nın açıklamaları, işçilerin sendika değiştirme süreçlerinde bilinçli olmaları ve haklarını koruyarak doğru sendikayı seçmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. DİSK/Genel-İş’in işçi haklarını savunmadaki kararlılığı, işçilerin sendikal mücadelede yanlarında olduklarını bir kez daha hatırlattı.