Spor Toto Karesi Kompleksi’nde yer alan Karesi Kafe’nin açık ihale yöntemi yerine pazarlık usulü adrese teslim kiralandığı ortaya çıktı. İhale usulünde rekabet olmadığından dolayı Karesi Belediyesi’nde binlerce liralık kamu zararı oluştu.

NEDEN AÇIK İHALE YAPILMADI?

Yücel Yılmaz döneminde Sakarya Mahallesi’ne kazandırılan Karesi Belediyesi’ne ait Spor Toto Karesi Kompleksi’nin içinde yer alan ve aylık 15 bin lira gibi düşük bir tutara kiralanan kafenin açık ihale yöntemi yerine affet, salgın hastalıklar, can ve mal kaybı gibi durumlarda kullanılan 21 B adlı kanuna dayandırılarak pazarlık usulü adrese teslim verildiği ortaya çıktı. Kiralama işi kamuoyuna açık bir şekilde ihale yöntemiyle yapılsaydı ihaleye birçok firma katılacak ve ortaya çıkacak adil rekabetten dolayı Karesi Belediyesi 15 bin liranın üstünde gelir elde etme imkanı bulacaktı. Ancak Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen’in girişimiyle kafenin yangından mal kaçırırcasına adrese teslim verilmesiyle belediye zarara uğratıldı.

KAFAOĞLU’NUN YOLUNDA İLERLİYOR

Geçmiş dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da aynı yöntemle yaptığı kiralamalar yüzünden soruşturma geçirdiği bilinirken, her fırsatta şeffaf olacağını, belediyeye bir kalem bile alınsa internet sayfasında yayınlayacaklarını açıklayan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve ekibinin sessiz sedasız kafeyi birilerine peşkeş çekmesi büyük tepkilere yol açtı. Aylık 70 bin lira cirosu bulunan kafenin açık ihale yöntemi olmadan 15 bin liraya verilmesiyle birlikte Karesi Belediyesi binlerce lira gelirden oldu.