Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Ozan Gökuç, hastanenin çalışmaları ve özellikli sağlık hizmetleri kapsamında getirdikleri yeniliklerle ilgili Muhabirimiz Ümit Ulus’a bilgi verdi. 

 

 

Günde 10 bin üzerinde kişiye poliklinik hizmeti veren ve ayda 8 bin ameliyatın gerçekleştirildiği Atatürk Şehir Hastanesi’nde farklı branşlarda sağlık hizmeti vermek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Dr. Adil Ozan Gökuç, bu kapsamda hiperbarik merkezini hizmete açtıklarını söyledi. Balıkesir’de ihtiyacı duyulan branşlardan birinin de tüp bebek merkezi olduğunu ifade eden Gökuç, bu konuda önemli adımlar attıklarını ve Balıkesir’e tüp bebek merkezi kazandıracaklarını belirtti.

 

GÜNLÜK 10 BİN POLİKLİNİK AYDA 8 BİN AMELİYAT

Atatürk Şehir Hastanesi’nin yeni sağlık hizmetlerini vermesiyle birlikte hasta ve ameliyat yoğunun da arttığına dikkat çeken Başhekim Dr. Adil Ozan Gökuç, “ Hastanemizin açıldığı tarih olan 3 Nisan 2017 tarihinden beri sürekli yukarı ivme gösteriyor. Başladığımız zamanki poliklinik, hasta ve ameliyat sayımızla şimdiki arasında ciddi bir fark var. Günlük 5-6 bin kişiyle başladığımız poliklinik sayılarımız şu an 10 binin üzerinde. Günde 10 binin üzerinde kişi tedavi olabilmek için hastanemize geliyor. Hastanemiz açıldığında 850 yataklıydı doluluğu yüzde 100 olması nedeniyle şu anda bin 100 yatakla hizmet vermekteyiz. Ameliyat sayılarımız ayda 8 binin üzerine çıktı. Geçen sene şubat ayında Türkiye’de en fazla ameliyat yapan ikinci hastaneydik. Bir fabrika gibi çalışıyor. Bunu da özverili çalışan doktorlarımız ve yardımcı sağlık personelinin büyük katkısı var. Onların hakkını ödeyemeyiz. İlk açıldığımızda bin 100 personelimiz vardı.  110 doktorumuz vardı şu anda 285 doktor, bin 650 yardımcı sağlık personeli, bine yakın destek elemanı, 250’e yakında idari personelimiz var. 3 bin kişilik devasa bir aileyiz. En büyük hedefimiz az sayıda hastayı şehir dışına çıkarmak. İl dışına gidildiğinde yanında refakatçisi gidiyor, maddi-manevi masraf oluyor. Bu durumu engellemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

 

HİPERBARİK TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI

Balıkesir’de hastanelerde verilmeyen sağlık hizmetlerini kente kazandırma adına gayret gösterdiklerini belirten Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Ozan Gökuç, “ Bu verdiğimiz hizmet dışında hastane olarak özellikli hizmet vermeye de çalışıyoruz. Özellikle hizmet vermek adına ilk başlattığımız konulardan biri göğüs hastanesi buraya gelmişti, oradaki hizmetlerin tek elden yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra devlet hastanesinde iyi yapılan ancak yoğunluğun bulunduğu anjiyo ünitesini buraya getirdik. Anjiyo ünitesi geldiğinde iki cihazımız vardı şimdi üç cihazımız var. Yılda 4 bin civarı yapılan anjiyo sayısı 5 binin üzerine çıktı. Onkoloji kliniğimiz geldi. İnme ünitesi açtık. İnme inen hastaların ilk beş saat içerisinde başvurduğu taktirde yüzde 70 iyileşme sağlayan birimi bünyemize kattık. Elimizde yoğun bakım sayılarına nöroloji ve dahiliye yoğun bakımı da ekledik. 18 yatak daha yoğun bakım yatağı açmayı planlıyoruz. Hiperbarik merkezimizi açıktık. Özellikle iyileşme sorunu yaşayan, vurgun yiyen, ani görme ve işitme kaybı yaşayan hastalar İzmir veya Bursa’ya gidiyordu. Bu tedavilerde uzun tedaviler olduğu için insanlar maalesef uzun süre şehir dışında kalıyordu. Şimdi hiberbarik tedavi merkezimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

 

İLDE BULUNMAYAN BRANŞ DOKTORLARI GELİYOR

Balıkesir’de eksikliği en çok hissedilen branşlardan birinin de tüp bebek merkezi olduğunu ifade eden Gökuç, Balıkesirlileri şehir dışına gitmek kurtarmak adına tüp bebek merkezi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Gökuç, “İlimizin kanayan yaralarından biri olan tüp bebek merkezi olayı var. Tüp bebek merkeziyle ilgili daha kat etmemiz gereken çok yol var. Sadece tabelayla olacak iş değil içerisinin hiçbir eksiğinin olmaması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli eksik olan doktorlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Romotoloji doktorumuz tekti iki oldu. Hemotoloji doktorumuz yoktu, geldi. Önümüzdeki dönemde ilde hiç olmayan çocuk kardiyoloğumuz gelecek. İki onkoloji doktorumuz vardı, biri istifa edip gittiğinde diğerine çok ciddi iş yükü kaldı. Günde 70-80 hastaya kemoterapi veriliyor ve günde 70-80 hastane muayene oluyor. Her gün en az 10 tane yeni kayıt oluyor. Bunun için onkoloji doktoru talebimizi yaptık. Bu problem ilin problemi olduğu için siyasetçisinden bürokrasisine kadar herkes emek harcıyor” dedi.

 

PERSONEL ÇOCUKLARI İÇİN ANAOKULU

Personele yönelik çalışmalar içerisinde de olduklarını ifade eden Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Ozan Gökuç, hastane bünyesinde anaokulu açmayı planladıklarını belirtti. Gökuç, “Bunların yaparken sağlık çalışanlarının da hayatını kolaylaştırmak gerekiyor. Bu kapsamda bir anaokulu projemiz var. Biz anaokulunu yapıp devlete devredeceğiz. Normalde anaokulları yarım günken milli eğitim müdürümüz ve sağlık müdürümüzün katkılarıyla devlet hastanesinde açılacak anaokulunu tam güne çıkardık. Bir doktor ve hemşire sabah çocuklarını anaokuluna götürüp akşam çıkarken de alacak” dedi.

 

ÇOCUK İZLEME MERKEZİ AÇILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın en çok önem verdiği projelerin başında gelen çocuk izleme merkezi için Atatürk Şehir Hastanesi bünyesinde çalışma yürüttüklerini kaydeden Gökuç, “ Çocuk izlem merkezimiz bakanlığımızın bir projesidir. Tacize ya da şiddete uğramış çocuklar için yapılmış bir proje. Kısa sürede biteceğini düşünüyoruz. Çocuğu hem hastaneye sokmayacağız hem çocuğu ailesiyle birlikte olmasını sağlayacağız. Onlar doktor ayağına gitmeyecek doktor hastanın ayağına gidecek” dedi.

 

“21 ORGAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK”

En başarılı oldukları alanlardan birinin de organ bağışı konusu olduğunu vurgulayan Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Ozan Gökuç, 2019 yılında 21 tane organ bağışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Gökuç, “ Organ bağışı konusunda zirvede yer alıyoruz. Ben 2016 yılında Balıkesir Devlet Hastanesi’nde başhekim olduğumda Türkiye birincisi olmuştuk.2017 yılında ikinci olduk. 2018 yılında birinci olduk. 2019 yılının bitmesine birkaç ay var ama şu anda acık ara birinci durumdayız. Bu sayılar kasım ayında organ bağışı haftasında açıklanıyor. Bugün itibariyle 33 tane beyin ölümü var, bunların 21 tanesinin ailesi organlarını bağışladı. Bu başarı da ekip işidir. Herkes görevini iyi yaptığında bu iş oluyor. İnşallah bir günde bizim kendi organ ekibimiz olur, bir gün burada böbrek transplantlarıyla başlarız.