Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

6248 SAYILI YASAYI UYGULAYIN!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, Gönen’de bir babanın kızını boğarak öldürmesi olayıyla ilgili açıklamada bulundu. Erkek şiddetinin ve kadın cinayetlerinin artış gösterdiğine dikkat çeken Ayşe Pınar Yahşi, 6248 sayılı yasanın bir an önce uygulanmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, Gönen’de bir babanın kızını boğarak öldürdüğü olay üzerinden kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Son dönemlerde ülkenin farklı bölgelerinde kadına yönelik şiddet ve cinayet vakalarında artış gözlendiğine dikkat çeken Ayşe Pınar Yahşi, “Gönen ilçemizde, annesinin kayıp ihbarında bulunduğu genç kız Eylem Sevilen, evindeki kanepenin içinde ölü bulundu, olayla ilgili itirafta bulunan baba tutuklandı.  Baba Sevilen’in emniyetteki ilk ifadesinde, kızını arkadaşının doğum gününe gitmek istediği ve bir erkek arkadaşı olduğundan şüphelendiği için elleriyle boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Bir genç kız sadece arkadaşının doğum gününe katılmak istediği için katledildi!.. Derya, Eylem, Elif, Senem… Türkiye’nin her yerinden kadın katliamı haberleri adeta yağıyor ve erkek şiddeti tüm cesaretiyle büyüyor! Kadınların en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkının böylesine pervasızca ihlal edilmesi, asla kabul edilemez. Kadına yönelik şiddeti önlemek, mağdurlara destek olmak ve failleri cezalandırmak amacıyla yapılan yasal düzenlemeler ve toplumsal farkındalık kampanyaları, bu mücadelede önemli adımlar arasında yer almaktadır. Ancak gelinen noktada, alınan tedbir ve önlemlerin işe yaramadığı, aksine kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği açıkça görülmektedir” dedi.

“BİR DAHA KADIN KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Kadına şiddeti önleyen yasa maddelerinin uygulanmadığını dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş basına yaptığı açıklamada, gelecek ay kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında geniş çaplı bir saha araştırması başlatacaklarını belirtmiş! Kadınlara karşı şiddetin temel sebebini cinsiyet eşitsizliği olarak tanımlayan İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz şekilde çıkılarak, Sözleşme’nin şiddetle mücadelede devlete yüklediği önleyici sorumluluklar da terkedildi. İstanbul Sözleşmesi Madde 11 – Veri toplama ve araştırma bölümünde devletin yükümlülükleri açıkça belirtilmiştir. Topluma anlatılanın aksine Sözleşme ’den çıkılmasının asıl nedeni bu tanım ve yükümlülüklerdi.  Hukuksuz çıkış kararı potansiyel failleri cesaretlendirdi ve kadınların şiddete karşı direnme gücünü zayıflattı.  Hatırlarsanız; 17 Kasım 2023’de 16 yıllık evli kaldığı ve boşandığı Ayşe’yi Gönen ilçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki ikametinde bıçaklayarak öldürdü.  Cemil Fidan olayın ardından emniyete giderek teslim oldu.22 Haz 2024’te Gönen’in Tütüncü Mahallesi’nde meydana geldi. Cevri Gökyıldız, bilinmeyen nedenle eşi Maizer Gökyıldız ile tartışmaya başladı. Cevri Gökyıldız, tartışmanın büyümesi üzerine ruhsatlı tabancasıyla eşini vurarak öldürüp, aynı silahla kendini de vurdu.  17 Ağustos 2024 tarihinde, Bandırma ilçesinde birlikte yaşadığı kadını tartışma sonucu vurarak öldüren şahıs daha sonra kendi yaşamına son verdi.  Olay, Bandırma 100. Yıl Mahallesi’nde Fatma Aydovan 12 yıldır birlikte yaşadığı kadın ile tartışma yaşadı ve tartışma sonucunda İbrahim A. tarafından ilk eşinden olan oğlu C.A ile birlikte silahla vuruldu. Fatma Aydovan olay yerinde hayatını kaybederken, oğlu C.A ise yaralı olarak Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı. İbrahim Ağzıkırık olayın ardından kendini de vurarak intihar etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu şiddeti engelleme imkânı varken seyredenlerin durumu da vahimdir” ifadelerine yer vermişti.  İktidar da kadına yönelik şiddeti engelleme imkânı varken yıllarca seyretti, seyretmeye devam ediyor. Dahası, aile odaklı politikalar ileri sürdükçe kadına yönelik şiddeti perçinliyor. Failler tam da bu politikalardan cesaret alıyor.  Biz de Saray hükümetine sesleniyoruz. Acilen kadın cinayetlerini durdurun, hemen şimdi!  Bir kadını daha kaybetmeye tahammülümüz yok.  Seyretmekten vazgeçin 6284’ü uygulayın!   Tekrar hatırlatıyoruz: 6251 sayılı onay kanunu yürürlükte olduğu sürece İstanbul Sözleşmesi, bir yasa olarak yürürlüktedir. Uygulayın”