Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yeni Akademik Yıl Oryantasyon Programıyla Başladı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına kapsamlı bir oryantasyon programıyla merhaba dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit ve Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oktay Eray’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Oktay Eray, tıp eğitiminin önemine değinerek, “Esas sınav hastayla baş başa kalınca başlar” dedi. Ardından Dekan Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, fakültenin hedeflerini ve vizyonunu paylaştı.
Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, üniversitenin genel vizyonunu aktararak, “Üniversitemize gelen her öğrencimizin mutlu olmasını ve nitelikli bir eğitim almasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. Danışman-öğrenci ilişkisinin önemine de değinen Boz, öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı derslerde azami verim almalarını tavsiye etti.
Oryantasyon programında üniversite ve Tıp Fakültesi’nin tanıtım filmleri gösterildi. Program kapsamında ilk ders, Dekan Prof. Dr. Hayrettin Tekümit tarafından verildi.
Bir hafta sürecek olan oryantasyon süresince öğrencilere, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, öğrenci kulüpleri, yurt ve barınma olanakları hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı not sistemi, harçlar ve öğrenci otomasyon sistemi gibi konularda detaylı bilgilendirme yapacak.
Bu program, yeni öğrencilerin üniversite yaşamına ve şehre uyum sağlamasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, öğrencilerine kapsamlı bir oryantasyon sunarak, onların akademik yolculuklarına sağlam bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor.