Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İşgücü Uyum Programı başlıyor

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120.000 kontenjanla 81 ilde açılıyor. 4 Eylül tarihi itibarıyla başvuruların alınmaya başladığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Türkiye İş Kurumu ve

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI İşgücü Uyum Programı kapsamında Balıkesir’e 1440 kişilik kontenjan verildiğini söyleyerek 4 Eylül-8 Eylül tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, Bandırma  ve Edremit Hizmet Merkezleri üzerinden de başvuruların alınacağını belirtti.
Balcı, İşgücü Uyum Programının, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlar olduğunu belirtti.
18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının programlara başvurabileceğini belirten BALCI, programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların öncelikli olarak katılımının öngörüldüğünü söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Nazım BALCI, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak bu programlarda; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) çalışılacağını, ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmadığını ifade etti.
BALCI, Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL. civarında (günlük asgari ücretin net tutarı olan 566,73-TL)  ödeme yapılacağını, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primlerinin(GSS) karşılanacağını belirterek, bir katılımcının programlardan azami 140 fiili gün faydalanabileceğini söyledi.