Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Köybaşı’nın Açıklamalarına Sert Yanıt

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi.

AK Parti Balıkesir İl

Aydemir, Köybaşı’nın açıklamalarını eleştirerek, bu sözlerin “lanet okur gibi” bir üslupla yapıldığını belirtti.
Aydemir, Köybaşı’nın konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıklarını göz ardı ettiğini ve Atatürk’ün mücadele arkadaşlarını yok saydığını ifade etti. “Atatürk, bu mücadelede ayırım yapmazken sizler ne yapmak istemektesiniz?” diyen Aydemir, Köybaşı’nın ifadelerinin, Türk milletinin tarihindeki büyük mücadelenin önemini küçümsemek anlamına geldiğini savundu.
Aydemir, Köybaşı’nın açıklamalarının, Gazzeli kardeşler ve Mehmetçik gibi kahramanların fedakarlıklarını yok saydığını vurguladı ve “Mazisini bilmeyen, atiye nasıl yürüsün?” diyerek tarih bilincinin önemini vurguladı. Ayrıca, Köybaşı’nın milli eğitim müfredatına yönelik eleştirilerinin suni bir gündem oluşturma çabasından ibaret olduğunu belirtti ve bu yaklaşımın hak ve adaleti savunmaktan uzak olduğunu ifade etti.
Aydemir, egemenliğe ve bağımsızlığa sımsıkı bağlı olan devletin mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduğunu belirterek, Kurtuluş Savaşı’nda canını verenlerin anılmasından rahatsızlık duyulmasının zulme karşı duruşun zayıflığını gösterdiğini söyledi. AK Parti olarak, milli ve yerli çizgiden ayrılmadan, doğru tarih bilgisiyle yeni nesiller yetiştirme amacında olduklarını vurguladı.
Son olarak, Aydemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iç siyaset malzemesi haline getirilmesinin ve toplumu kutuplaştırmak için kullanılmasının büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti. Şehrimizde bu tür siyaset anlayışını kınadıklarını ifade eden Aydemir, AK Parti olarak, ülkenin hak ettiği “Türkiye Yüzyılı”nı yaşatmaya ve haksızlığa karşı dimdik durmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.