Kafaoğlu dönemi için resmi olarak düğmeye basıldı

HESAP VAKTİ

Sayıştay denetçileri Zekai Kafaoğlu dönemindeki Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yaptığı incelemelerde tespit ettiği usulsüzlükler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

 

RAPORDA SAYILAR UYUŞMADI

Sayıştay raporunda Zekai Kafaoğlu döneminde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı yapılan diş macunu ve fırçası miktarının resmi kayıtlarda yer alan belgelerde belirtilen sayıdan az olduğu ve kurumun zarara uğratıldığı yer aldı.

 

ZİMMETLE YARGILANACAKLAR

Dönemin Özel Kalem Müdürü Soner Korkmaz ve Mutlu Tanrıkulu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Korkmaz ve Tanrıkulu’nun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni zarara uğratmaktan 3-7 yıla kadar hapis cezası ve zimmetle yargılanacağı öğrenildi.

 

DEVAMI GELECEK!

Zaman zaman ulusal basına da konu olan Zekai Kafaoğlu dönemindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki harcamalar ve usulsüzlüklerin sadece diş macunu ve fırçası dağıtım işiyle sınırlı kalmayacağı öğrenildi

 

ZARAR YAKLAŞIK 10 MİLYON TL

Diş macunu ve fırçası dağıtımıyla ilgili usulsüzlüğün bir başlangıç olduğu ilerleyen günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan İPHONE marka cep telefonları, özel kalem üzerinde yapılan harcamalar gibi birçok konuyla ilgili adli işlem başlatılması bekleniyor. Belediyenin 10 milyon TL civarında zarar uğratıldığı iddia ediliyor.Öte yandan adları diş macunu ve fırçası dosyasında geçen Soner Korkmaz ve Mutlu Tanrıkulu’nun vereceği ifadeye göre soruşturma kapsamının genişlemesi bekleniyor.