Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BAÜN’lü Öğrenciler, Teknofest Roket Yarışması’na Damga Vurdu

BAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan BAÜN Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu, iki takımla birden yarıştığı TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmaları Finalleri’ne damgasını vurdu.

BAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden

Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ayhan İstanbullu ve Şİ-RA Roket Takım Danışmanı Doç. Dr. Fatih Balıkoğlu koordinatörlüğünde, Aksaray’daki final yarışmalarında 2 takımla birlikte mücadele veren öğrenciler, yaptıkları yüksek irtifa atışlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Toplam 860 takımın başvurduğu Teknofest Roket Yarışması’nda kendi kategorilerinde iki takımıyla birlikte 260 takım arasından 12 finalist takım arasına adını yazdıran BAÜN Misya Topluluğu, başarıyla tamamladığı yarışlarda katılımcılardan ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Finaller boyunca birçok önemli görüşme de gerçekleştiren öğrenciler, etkinliğin son gününde; TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar başta olmak üzere etkinliğe katılan Roketsan Genel Müdürü Zeki İkinci ve Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile görüşme fırsatı buldu.

BAÜN’lü öğrenciler, atışların tamamlandığı hafta sonu programında, ülkemizin milli ve yerli ilk uzay motorunu üreten özel havacılık ve uzay şirketi DELTA V firmasının kurucusu Prof. Dr. Arif Karabeyoğlu ve Selçuk Bayraktar tarafından 2022 yılında kurulan Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticisi Baturalp Taşdeler ile makina tasarımı konusunda da bir araya gelerek staj ve iş imkanlarını görüştüler.