Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DERYA KUZULARINA HÜCUM!

1 Eylül’de av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlara düşen balıklar, kırmızı et ve tavuğa göre fiyatının uygun olması nedeniyle büyük ilgi görüyor.

1 Eylül’de av sezonunun

Kilosu 100 liradan satılan sardalya ile tanesi 75 ile 120 lira arasında değişen palamut en çok tercih edilen balık türleri oldu. 1 Eylül tarihi itibariyle başlayan balık sezonunun bereketli geçmesi vatandaşın yüzünü güldürüyor. Av yasağının kalkıp balıkçıların ‘vira bismillah’ diyerek başladığı balık sezonunda tezgahlar balıkla dolup taştı. İlk günlerden sardalya, palamut gibi balık türlerinin bol çıkması en çok vatandaşa yaradı. Kilosu 120 liradan satılmaya başlayan sardalya şu anda 100 liraya düşerken, bir diğer bolluğu yaşanan palamudun tanesi 75 ile 120 lira arasında tüketiciye ulaşıyor. Vatandaşlar, kırmızı et ve tavuğa göre fiyatı uygun olan balığa yoğun ilgi gösteriyor. 1 Eylül’den bu yana balıkta bolluk yaşandığını ifade eden Balıkçı Tarık Kurban,” Sardalyanın kilosu 100 lira. Bir paket sigaradan biraz fazla. Hamsiyi 150 ile 200 lira arasında satıyoruz. Palamudun tanesini 75 liradan başlıyor, büyüklüğüne göre 100 ve 120 liraya satıyoruz. 100 liraya sattığımız palamudun ağırlığı 700-800 gram arasında değişiyor. Balıkta sıkıntı yaşanmadığı için fiyatlarımız uygun seviyelerde. Vatandaşlar taze ve doğal hem de fiyatının uygun olmasından dolayı balığa yöneliyor. Bu sene fiyatlar uygun olduğu için vatandaşlar kırmızı ete ve tavuğa göre daha uygun olan balığı sofrasından eksik etmiyor. Şu an için balıkta sıkıntı yok. Umarım önümüzdeki dönemlerde de bu bolluk yaşanır da vatandaş uygun fiyata balık tüketir” dedi.

SARDALYANIN TAM ZAMANI

Mevsim itibariyle öne çıkan balığın sardalya olduğunu ifade eden Balıkçı Tarık Kurban, “Şu an itibariyle sardalya tam tüketilecek mevsimde. Eylül ayından kasım ayına kadar sardalya yağlı bir balık olduğu için tüketilebilir. Kilosunun da 100 lira olması nedeniyle hem cebi yakmıyor hem de lezzetli bir balık. Hamsinin tüketiminin en uygun zamanı kış soğuğunu yediği dönemdir. Bu kasım ayı da olabilir aralık ayı da olabilir. Bu yıl bol çıkan bir diğer balık türü de palamut. Ortalama büyüklükte bir palamudun tanesi 100 lira. Taze taze tüketmek için tam zamanı. Bazı müşterilerimiz fiyatlar uygunken fazla miktarda alıp buzluğa atıyor. Kasım ayına kadar sardalya, palamut tüketimi öne çıkıyor. Kasım ayı itibariyle de çinakop tüketilebilir. Çupra ve levrek her zaman tezgahlarımızda yer alıyor. Bu balıklarda günlük ve taze olarak müşterilerimize ulaştırıyoruz” dedi.