Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Nesiller Arası Adaletsizlik

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın; “EYT” Sosyal Güvenlik Kurumu istatistik verilerinde büyük değişikliklere sebep olduğunu dile getirdi.

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın;

Burak DALGIN; “Sosyal Güvenlik Kurumu verileri Sinop ve Zonguldak illerinde emeklilerin sayısı aktif sigortalıların sayısını geçtiğini söylemektedir.” Sözlerine devam eden Dalgın; Maalesef son açıklanan verilere göre bu iki ilimize Balıkesir, Bursa ve Giresun’un da eklenmiştir.”

Milletvekili Dalgın konuşmasına şu sözlerle devam etti. Dalgın; “2022 yılında emekli olanların yaş ortalaması 53 iken, 2023 yılında oran 49’a kadar gerilediği görülmektedir.”

Balıkesir Milletvekili Burak DALGIN daha önce TBMM’de yapmış olduğu basın toplantısında Sosyal Güvenlik sisteminin çöktüğünü ve nesiller arası adaletsizliğe neden olduğunu dile getirmişti. Dalgın;” Bugünü ellerinden alınan gençlerin geleceği de ellerinden alınıyor. Sosyal güvenlik sistemimiz çöküyor. 15 milyon emekliye prim ödeyen 21 milyon özel sektör çalışanı bakıyor. Nesiller arası büyük bir adaletsizlik yaratan bu sistem sürdürülemez.” Diyerek sosyal güvenlik sistemindeki adaletsiz işleyişi eleştirerek sözlerine devam etti. Dalgın; “Eğitim sistemimizin yetersizliği de gençlerimizin iyi bir yaşam fırsatlarını ellerinden alıyor. Evrensel kabiliyetlere sahip, dünyayla yarışan nesiller yetiştiremiyoruz. Günümüzde, İngilizce yeterliliği dünyayla yarışabilen evrensel kabiliyetlere sahip nesiller yetiştirmek için kilit öneme sahip. Peki, bu konudaki durumumuz ne?
Ülkemiz, İngilizce yeterliliğinde ‘düşük kabiliyete sahip’ ülkeler arasında yer alıyor. Dünya sıralamasındaki yerimiz 64. Nikaragua, Ermenistan ve Tunus sıralamada bizi geçen ülkelerden sadece birkaçı.” Sözlerine son verdi.