Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BAŞINI SOKTUĞU BİNA YIKILDI

Çay Deresi ikinci etap çevre düzenlemesi kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin istimlak edip yıktığı binada yaşayan ve geçimini hurdacılıkla sağlayan Erdal Yıldız, bir sabah gelen yıkım ekiplerinin kendisine ait olmayan ancak uzun yıllardır ikamet ettiği binayı yıkmasıyla dışarıda yaşamaya başladı. Kalacak bir yer bulamadığından dolayı yıkılan binanın yakınında kalaslardan kendisine kulübe yapıp insanlık dışı şartlarda yaşamını sürdüren Erdal Yıldız, yıkım esnasında 6 yıldır biriktirdiği paralarında molozların altında kaldığını iddia etti.

Çay Deresi ikinci etap

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Çay Deresi ikinci etabındaki çevre düzenlemesi kapsamında Akıncılar Mahallesi’nde eski bir binada ikamet eden ve yaşamını hurda toplayarak sağlayan Erdal Yıldız, binanın istimlak edilip yıkılmasıyla ortada kaldı. Zabıtanın kendisine müsaade vermeden binayı yıktıklarını iddia eden Erdal Yıldız, yıkılan binanın içerisinde 6 yıl boyunca hurdacılıktan topladığı paraların da molozlarla birlikte gittiğini ifade etti. Kendisine ait olmayan binada yıllarca yaşadığını ve resmi kayıtlarda da ikametgahının orası olduğunu dile getiren Yıldız, dışarıda kalmamak için kalaslardan kendisine küçük bir kulübe yapıp yaşamını sürdürürken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden kendisine başını sokacak bir yer talep etti.

6 YILDIR BİRİKTİRDİĞİM PARA MOLOZLARIN ALTINDA KALDI
Benim burada yıkılan binada ikamet ediyordum. Yapı bana ait değildi. Buranın istimlak edildiğini ve çıkmam gerektiğini söylediler. Ancak benim ev tutacak maddi durumum yok. Ben sabahtan hurda toplamaya gitmiştim habersiz zabıtalar buraya geldi. Ben yer bulamadığım için burada yaşıyordum. En azından başımı sokacak bir yer vardı.  27 Ağustos’ta bana tebligat geldi. Anında geldiler, ben hurdamı, plastiğimi zor çıkardım. Nakit param gitti. Belediyeyi aradım bu konuda bana yardımcı olmadılar. 6 yılda parayı zor topladım. Belediye bize geri dönüş yapmadılar. Ben dışarıda yatıyorum şu an. Param olsa dışarıda yatar mıyım? “