Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Eğitim Kurumları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı politikaları doğrultusunda; eğitimdeki hedeflerin belirlenmesi, eğitim öğretim süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir’in başkanlığında Karesi ve Altıeylül ilçelerinin okul ve kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı politikaları

Yöneticilerin birbirleriyle iletişimini güçlendirip iş birliğini teşvik eden toplantılar; Balıkesir’in vizyonunu belirlemede, öğretim stratejilerini geliştirmede önemli bir rol oynuyor. Eğitimdeki kaliteyi artırmak ve okullarımızın genel performansını iyileştirmek için önemli bir araç olan eğitimin değerlendirildiği toplantı; Karesi ve Altıeylül ilçelerinin okul ve kurum müdürleriyle gerçekleşti. Toplantılara; İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Karesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Şube Müdürleri ve okul/kurum müdürleri katıldı. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” 2024-2025 eğitim öğretim yılı için sürdürülecek çalışmalar, Velivizyon dizisinin velilere izletilmesi, öğrenci devamsızlıklarının takip edilmesi, ücretsiz ders kitaplarının kullanımı gibi birçok konu gündeme alındı. İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimlerini tüm öğretmenlerimizin en kısa sürede alacağını; okullarda gözlem komisyonu kurulup müfredatın eğitim süreçlerimizde adım adım izlenmesi gerektiği üzerinde durdu. Bu yeni yaklaşımın, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlayacağını belirtti.
İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında değiştirilen ve güncellenen yeni müfredat 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulandığını ve okul müdürlerimizin de öğretmenlerimize rehberlik etmeleri, gerekli desteği sağlamalarında rol olacaklarını söyledi. Toplantıda kantin fiyatlarının kontrol edilmesi gerektiğini, taşımalı okullarımızın servis kontrollerinin yapılmasını, yemek yiyen öğrencilerimizin yemekhanesinin temiz ve yemeklerinin kontrol edilerek standartlara uygunluğunun denetlenmesini; bu kapsamda yemekhanelerin fiziksel ve hijyenik şartlarını iyileştirmesi gibi konularda gerekli önlemleri almalarının büyük bir önem taşıdığı vurgulandı. Okul Müdürlerimiz ile yapılan toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir şu ifadeleri kullandı: “Okullarda öğretmenlerimizin ders programlarının daha adaletli bir şekilde yapılmasını, öğretmen arkadaşlarımız ile iyi bir ekip olunması gerektiğini, Veli ziyaretlerinin randevu sistemi ile yapılmasını ve Ulusal ve Uluslararası projelere mutlaka müracaat edilmesini” söyledi Okul müdürlerinin gündem maddeleri ile ilgili talep ve önerileri dinlenerek; soruları İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından cevaplandı. Balıkesir’DE eğitim kalitesinin daha da artırılması için yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler üzerine okul/kurum müdürleri ile istişare edildi.