Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MARMARA BÖLGE TABİP ODALARI GÜZ BULUŞMASI SONUÇ BİLDİRGESİNİ YAYINLADI

Balıkesir Tabip Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Marmara Bölge Tabip Odaları güz buluşmasının sonuç bildirgesi yayınlandı.

Balıkesir Tabip Odası’nın ev

Erdek/Ocaklar’da gerçekleşen ve 3 gün boyunca süren buluşmada şu kararlar alındı: “TTB ve Tabip Odalarının melek örgütlerinin gelişimindeki tarihi rolünün bilinci içerisinde, sağlık alanında, yelerinin haklar, hekimlik mesleğinin değerleri ve halkın sağlığı ve sağlamlığı için, gerek diğer sağlık melek örgütleri ve sağlık işkolundaki sendikalarla, gerekse tüm demokratik kitle örgütleri ile geçmişte olduğu gibi, bugün de mücadele yürütmeyi esas alacaktır. Tabip Odaları ile TB Merkez Konseyi arasında iletişim ve iş birliğini arttırarak toplum, hekimler, diğer sağlık çalışanlar ve siyasi yapılarda TB’nin çalışmalarının daha iyi anlaşılması için program ve kampanyalar geliştirmek. “Sağlıkta şiddet” konusun ele alarak, sosyal medya ve geleneksel medyanın etkin kullanımının yanı sıra, kapsam ve sağlık kuruluşlarının tümüne yayılan etkinlikler düzenlemek. Başta meslek ile ilgili düzenlemeler olmak üzere, sağlık alanında değişmesi gereken yasa yönetmelik, tüzük gibi düzenlemeler ilişkin, gerekçeleri ile birlikte taslaklar hazırlamak. Özel sağlık sektöründe gerek hastaneler gerek iş yeri hekimlerinin yaşadığı sorunlar konusunda kapsamlı bir rapor hazırlamak. Siyasi iktidar tarafından kaldırılan sevk sisteminin uygulamasının başaklandırılması sağlık hizmeti sunumunda çok önemli olduğunun bilinçle, özellikle büyük kentler başta olmak üzere sağlık kuruluşlarının standartlarının ve sevk sisteminin yeniden tanımlanması için bir çalışma başlatmak. Hekimliğin geleceği olan genç hekimlerin, odalar ve merkez konseyi ile mümkün olan en erken dönemde kaynaşmaları için mevcut çalışmaları geliştirmek ve sosyal etkinliklerde desteklemek. Saha çalışmalarını artırarak yüz yüze temaslarla hekimlerin mesleki duyarlılıklarını diri tutmak. Sosyal programlar geliştirerek hekimlerin bir araya geliştirmelerini arttırmak. Etkin hale getirilecek “tabip odaları hekim temsilcileri meclisleri” yoluyla hekimlerin meslek örgüt erişimini ve tabip odalarının sesinin hekimlere ulaşmasını kolaylaştırmak.
Sonuç olarak, daha demokratik ve daha mücadeleci bir meslek örgütü için yeni çalışma programları ve araçları geliştirmek geleceğimiz için ortak sorumluluğumuzdur. Meslektaşlarımızı daha örgütlü ve daha güçlü bir TTB için birlikte ortak mücadeleye davet ediyoruz”