Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BANÜ’DE TÜRKÇE’NİN GÜCÜ KONFERANSI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin “Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun teşrifleriyle “Türkçe’nin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” konulu konferans düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz Çakır, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Aydın, Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Baş, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sibel Kocaer, akademik ve idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. İsmail Boz konuşmasında, Türkçe’nin önemine, zenginliğine ve doğru kullanımının önemine değindi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya programa katılımları için teşekkür eden Boz, sözü Oğurlu’ya bıraktı.  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdiği “Türkçe’nin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” adlı sunumla; Türkçe’nin iletişim açısında gücüne, konuşulduğu coğrafya açısından yayılma sahasına, kullanıldığı kelimelerin çeşitliliği açısından zenginliği ve derinliğine, Türk coğrafyasında ortak dil ve kültür birliği sağlama bağlamında ise ortak dil meselesi konularına değindi. Türkiye’de konuştuğumuz kelimelerin kökenine inen Rektör Oğurlu, diğer Türk coğrafyalarında ortak kullanılan kelimelerin bazılarını derinlemesine analiz ederek dinleyicilerle paylaştı.  Öğrenciler, akademisyenler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edilen programda Rektör Prof. Dr. İsmail Boz tarafından davetli konuşmacı Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya hediye ve teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.