Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜ TESLİM ALDI

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Avrupa Birliği Politikalarındaki Yerel Yönetimlerin Geleceği” olan oturuma katıldı

Edremit Belediye Başkanı Mehmet

Başkan Ertaş, “Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ana faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında Cinisello Balsamo Belediyesi’ne yaptığımız ziyaretin ardından davet edildiğimiz ANCI (İtalya Belediyeler Birliği) tarafından düzenlenen “Yıllık İstişare Kongresi” kapsamında ana teması “Avrupa Birliği Politikalarındaki Yerel Yönetimlerin Geleceği” olan oturuma katıldık. İtalya Belediyeler Birliği Başkanı Mario Guerra tarafından teklif edilen Türkiye Belediye Birliği ve İtalya Belediyeler Birliği ANCI arasındaki İşbirliği Protokolü’nü TBB’ye sunmak üzere teslim aldık.
Proje kapsamında geliştirilen etkinliklerin aracılığıyla elde edilen bu anlamlı işbirliği teklifi, bizlere kentimiz ve belediyemiz adına büyük bir gurur yaşattı.
Biz yerel yönetimler olarak uluslararası ilişkilerin daha yoğun bir şekilde ilerlemesini sağlamak için çalışmalarımızı arttırmalıyız. Bunu sadece projeler ve ortaklıklar uğruna değil aynı zamanda genç nesillere daha barışçıl bir geleceği inşaa etmek, onlara güzel bir gelecek bırakmak için yapmalıyız.
Gerçekleştirdiğimiz İtalya ziyaretinde de gelecek adına güzel projeleri hayata geçirmek için önemli adımlar atarken İtalya Belediyeler Birliği’nin üyesi olan İtalya’nın birçok belediye başkanıyla bir araya geldiğimiz toplantılarda kentimizin tanıtımını etkin şekilde yapma fırsatı da bulduk” dedi.