Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BANÜ REKTÖRÜ BOZ, 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ İÇİN MESAJ YAYINLADI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu kaydeden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, “Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir.
Günümüz dünyasında her türlü bilginin yayılma ve toplumu etkileme hızının baş döndürücü bir şekilde arttığı göz önünde bulundurulduğunda doğru ve güvenilir habercilik anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Tam bu noktada devreye giren gazeteciler, yaptıkları doğru haberlerle toplumsal bir sorumluluğu yerine getirirken zaman ve mekân mefhumlarını gözetmeden çalışırlar. Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü görevi gören ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak görev yapan başta Bandırmamızdaki gazetecilerimiz ve basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim.”