Karesi Halk Eğitim Müdürlüğü, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına hızlı bir giriş yaptı.  Eylül ayında 1361 kursiyere ulaşan Karesi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün, yeni dönem Balıkesir’in kültürel ve manevi değerlerini tanıtmayı planlıyor.

 

Her yaştan ve her kesimden insana yönelik kurslarla yaşam boyu eğitimi sürdürmeyi amaçlayan Karesi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün eylül ayı içerisinde açtığı kurslara 1361 kursiyer katıldı. Yeni dönemde rutin kursların yanı sıra Balıkesir’in kültürel ve manevi değerlerini de öne çıkaracak çalışmalar yapacaklarını söyleyen Karesi Halk Eğitim Müdürü İbrahim Kurt, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, saat kulesi, şadırvan gibi değerleri hediyelik eşya yapacaklarını kaydetti. Yeni döneme kurslarına yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kurt, “  Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında çeşitli kurslar açıyoruz. Bu ay itibariyle kurslarımız devam ederken bir yandan da yeni kurslar açıyoruz. Eylül ayı itibariyle 1361 kursiyerimiz var. Bunların 1004 tanesi bayan kursiyer geriye kalan 357’si erkek kursiyer. Bunların haricinde kadın sığınma evlerinde, çocuk destek evlerinde, engellilere yönelik kurslarımız var. Huzurevinde, sevgi evlerinde açtığımız kurslarımız var. Karesi AVM’de, kırsalda ve çeşitli derneklerde de eğitimler veriyoruz.  Ekim ayı itibariyle yeni kurslarımızda açılacak” dedi.

KADINLARIMIZ KURSLARDA SOSYALLEŞİYOR

Kurslara kadınların yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Karesi Halk Eğitim Müdürü İbrahim Kurt, “ Kurslarımız her yaştan her kesimden insanlara yöneliktir. Kadın kursiyerler sayımız fazla gözüküyor. İş hayatına katılamamış genç kızlarımız ve ev hanımlarından çok müracaat geliyor. Kursu sadece eğitim olarak görmemek lazım, kadınlarımızı burada rehabilitede ediyoruz. Sosyal yaşamı olmayan kadınlarımız burada hem bir kursa katılıp kendini geliştiriyor hem de yeni arkadaşlıklar kuruyor. Yabancılara yönelik Türkçe kurslarımız var”

BALIKESİR’İ TANITMAK İSTİYORUZ

Yeni dönemle ilgili farklı projelerinin de bulunduğunu ifade eden Karesi Halk Eğitim Müdürü İbrahim Kurt, “ Ben Halk Eğitim Müdürlüğü’ne atanalı iki ay oldu. Yeni dönem için aklımda olan bazı projeler var. Balıkesir’in kültürel ve manevi değerlerini öne çıkaracak girişimlerimiz olacak. Balıkesir denilince akla neler gelir. Höşmerim, kolonya var. Ancak bunun yanında hediyelik eşya olarak bir şey yok. En başta bir buzdolabı süsü olan mağnetimiz yok.  Balıkesir’in bu anlamda birçok değeri var. Mesela; Kurtdereli Mehmet Pehlivan, şadırvan, saat kulesi, Zağnos Paşa Camii, Alaca Mescit, Seyit Onbaşımız var. Çanakkale Seyit Onbaşı’nın hediyelik eşyasını satıyor bizde yok. Neden bunun anahtarlığı, biblosu, mağneti olmasın. Elle tutulur, gözle görülür Balıkesir’i tanıtır bir şeyler yapmak istiyoruz. Balıkesir’e gelenler Balıkesir’i tanıtan eşyalar alacak” dedi.