İŞKUR İl Müdürlüğü’nün, Toplum Yararına Programları kapsamında geçici süreli okullara alınacak temizlik ve güvenlik görevlisi işleri için il müdürlüğünün önünde uzun kuyruklar oluştu. Toplum Yararına Programlar kapsamında iki günde 4 bin civarında başvuru gerçekleşirken son başvuru tarihine kadar bu sayının 10 bini bulması bekleniyor.

 

 

İŞKUR’un kurumlardan gelen talepler doğrultusunda geçici bir süreline asgari ücretle istihdam edilmek üzere uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programlar kapsamında Balıkesir il genelinde de okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi olarak toplam bin 258 kişi istihdam edilecek. 14 Ekim 2019-19 Haziran 2020 tarihleri arasını kapsayacak program için başvurular 23 Eylül tarihi itibariyle başlarken son başvurular 27 Eylül’de sona erecek. İlk iki gün itibariyle İŞKUR İl Müdürlüğü’ne 4 bin civarında başvuru gerçekleşirken bu sayının son başvuru tarihinde 10 bini bulması bekleniyor. Toplum Yararına Programlar hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, “Başvurular İŞKUR İl Müdürlüğü ile Bandırma ve Edremit Hizmet Merkezlerine yapılabilecek. İŞKUR’un vatandaşlarımıza sunmuş olduğu en önemli projelerden birini hayata geçirmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için el ele verdi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim alması kaliteli eğitimin olmazsa olmazıdır. Bu bilinçle ilimiz genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Programlar kapsamında geçici çalıştırılmak üzere temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Başvurular 23 Eylül 2019 Pazartesi günü başladı ve 27 Eylül 2019 Cuma günü sona erecek.”

 

“GELİRİ 3 BİN 30 LİRANIN ÜZERİNDE OLANLARIN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEK”

 

Kabul edilecek kişilerin komisyonla belirleneceğini ve ailedeki gelir seviyesinin asgari ücretin 1 buçuk katı olan 3 bin 30 lirayı aşan kişilerin kabul edilmeyeceğini belirten Balcı; “İŞKUR İl Müdürlüğümüz tüm kaynaklarıyla harekete geçti. Bakanlığımız tarafından TYP kapsamında İl Müdürlüğümüze önemli bir kaynak gönderildi. Bu kaynakla birlikte ilimizdeki okulların temizlik ve güvenliğinde görevlendirilmek üzere 950 temizlik görevlisi ve 308 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 1258 kişi 15 Ekim 2019-19 Haziran 2020 tarihleri arasında bu programlardan faydalandırılacak. Sonuçların 10 Ekim 2019 tarihine kadar açıklanmasını bekliyoruz” dedi.