Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Valiliği’nin deprem sonrası destek verdiği Osmaniye’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Canbey, depremzedelerle bir araya geldi. Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de katıldı.
Osmaniye merkezde ve Toprakkale ilçesinde deprem konutlarını ziyaret eden Milletvekili Canbey, burada hak sahipleriyle bir araya gelerek sürecin işleyişi konusunda vatandaşlar ile sohbet etti.
Konutlarını teslim alan vatandaşlarla sohbet eden Canbey, devletin deprem sonrası yaraları sarmak için seferber olduğunu vurgulayarak “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimiz ilk günden itibaren depremzedelerimizin yanında oldu. Osmaniye’de 10 bine yakın kalıcı konut inşa edildi ve teslim süreçleri devam ediyor. Bir yandan da yerinde dönüşüm projeleri ve kırsal konut çalışmaları sürüyor. Amacımız, Osmaniyeli hemşehrilerimizin güvenli ve huzurlu yuvalarına bir an önce kavuşmasını sağlamaktır” dedi.
MEVLİD PROGRAMINA KATILDI
Canbey, Osmaniye programı kapsamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen mevlid-i şerif programlarına da katıldı. Burada depremde yakınlarını kaybeden ailelerle görüşerek başsağlığı dileyen Canbey, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Canbey, “Bu acı, hepimizin ortak acısı. Ancak bizler, millet olarak her zaman birbirimize kenetlendik, dayanışma içinde olduk. Bugün burada sizlerle birlikte olmak, acılarınızı paylaşmak bizim için çok kıymetli” dedi.
OSMANİYE’YE 6 ŞUBAT SONRASI YAPILAN YATIRIMLAR
Canbey, deprem sonrası Osmaniye’de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alan Canbey, bölgedeki yatırımlara dikkat çekti. Osmaniye’de bugüne kadar 84 bin aileye 10 bin TL destek ödemesi, 30 bin aileye taşınma yardımı yapıldığını belirtti.