Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SARITİX SERDAR GURURLA SUNAR!

1990’lı yılların sonunda Atatürk Parkı’ndaki anfitiyotrada küçük yaşlarda Nejat Uygur tiyatrosunda; bilet satan, yer gösteren, temizlik yapan Serdar Çidem, namıdiğer Sarı Serdar, bugünlerde dev sanatçıları ve kaliteli tiyatro oyunlarını Balıkesirlirle buluşturuyor.

1990’lı yılların sonunda Atatürk Parkı’ndaki anfitiyotrada küçük yaşlarda Nejat Uygur

Balıkesir’in yeni kültür ve sanat elçisi Sarı Serdar’ın hikayesi daha 10 yaşındayken; Balıkesir Fuarı’nın gediklisi olan Nejat Uygur’ın 10 günlük turnuesiyle başlıyor.  Türk geleneksel tiyatrosunun duayen ismi merhum Nejat Uygur’un oyunlarında geri hizmet vermeye başlayan Serdar Çidem, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve sempatikliğiyle Uygur ailesinin sevgisini kazanıyor.

Her yıl Uygur Ailesi’nin yanında organizasyon işlerinde pişen Çidem, 27 yıl önce başlayan bu hikayesini bugün başarılı işlerle taçlandırıyor.  Hayatının en önemli kırılma noktasının Nejat Uygur kendisine yaptığı dokunuş olduğunu ifade eden Serdar Çidem, “36 yaşındayım.Balıkesir doğumluyum, Çocukluğum, gençliğim Balıkesir’de geçti. Hayatımı hala Balıkesir’de sürdürmeye devam ediyorum. Aktif  işim, sigortacılık.  1998 yılında Türk tiyatrosunun duayenlerinden, Devlet Sanatçısı rahmetli Nejat Uygur ve çocuklarıyla yolumuzun kesişmesiyle tiyatro ve konser organizatörlük mecaram başladı.

“NEJAT UYGUR BENİM MANEVİ BABAMDIR”

Çocukluğum Atatürk Parkı’nın içindeki eski açık hava tiyatrosunda geçti. Ben Nejat Baba’nın oyunlarının afişinin duvarlara asılmasından, bilet satışına, yer göstermekten, kulisler ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her şeyi yapıyordum. Rahmetli Nejat Uygur benim manevi babamdı. Sağ olsun, çocukluğumu bilen biri olarak beni oğulları Behzat ve Süheyl Uygur’a emanet etti. Bu aileye çok uzun yıllardır hizmet veriyorum. Bu işleri Uygur ailesinin sahne arkasındaki işleri çocuk yaşta yapmaya başlayarak öğrendim. Açık hava tiyatrosunda beri başlayan bu ilişkide kendileri de beni aileden biri olarak görürler. İlk Nejat babanın sahnesine girdiğimde 10 yaşındaydım.  Süleyh ve Behzat abimin her oyununda onlara yardım etmeye devam ettim. Onlarda benim çocukluğumu bilirler. 27 yıldır dostluğumuz devam ediyor. Hala kendileriyle görüşürüm.”

İLK ORGANİZASYONUM SAGOPA KAJMER

Atatürk Parkı’nın yıkılmasıyla açık hava tiyatrosu da maalesef yok oldu. Buranın yıkılmasından sonra Balıkesir’de tiyatro oyunları Balıkesir Lisesi Salonu, Salih Tozan Kültür Merkezi ve  Şan Sineması’nda oluyordu.

Biz de bildiğimiz tanıdığımız ekiplere ev sahipliği yapıyorduk.  2015yılında ilk organizasyonum Sagopa Kajmer konseriydi,

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde yaptığımız bu organizasyonda salon ağzına kadar doluydu. O konser Twitter’da TT olmuştu. 300 kişilik salonunda 500 seyirci girdi.  2016 yılında bu kez biraz daa büyük bir salona geçtik.”

“BALIKESİR’E SEVİYE ATLATTIM “

Tiyatro oyunlarında dev sanatçıları Balıkesir’e getirmeye başladık. Sanatçı olarak Balıkesir’e seviye atlattığımı düşünüyorum. Türkiye’de tanınmış, sanatta 50. Ve 60.yılını kutlayan sanatçıları Balıkesirlilerle buluşturduk. Uygur ailesinden ttutun, Sumru Yavrucak, Deniz Çakır, Şevket Çoruh, Erhan Güleryüz, Ahmet Arslan, Bülent Seyran, Ünal Yeter, Erkan Can, Güven Kıraç, Ferdi Akanun, Nursel İdiz, gibi

Balıkesir tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, ‘Canbazın Cenazesi’ oyununun premierini Balıkesir’de yaptık. Aşk Eski Bir Yalan oyunuyla Ferdi Akanur ustanın sanat yaşamındaki 60.yılında Balıkesir’de plaket takdim yaptık. Yasemin Yalçın, İlyas İlbey ustalarımız getirdik.  Yılda ortalama 20 yetişkin oyunu Balıkesirlilerle buluşturuyoruz. 15 çocuk oyunu getiriyoruz. Araya da 3-5 konser sıkıştırıyoruz.

SIRADA CEM ADRİAN KONSERİ VAR

Yakın zamanda Cem Adrian konserimiz var mart ayında seyircisiyle buluşacak. Nisan ayında bir ilki gerçekleştiriyoruz, Balıkesirli menajer arkadaşım var Emre Alkan onunla beraber ortak çalışmamız var. Kabakkemaneci Cafer Nazlıbaş ve Hüseyin Turan’la birlikte Meşkhane organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu iki dev sanatçıyı ilk defa bir araya getiriyoruz. 2024 yılında iki premier yaptık,

2025 yılında İyi Uçuşlar adlı oyunu aynı şekilde. Balıkesir’de premier yapmak bir risktir. Ancak biz ikili ilişkilerimizi kullanarak, Balıkesir seyircisine güvenerek Avlu Kültür Merkezi’ni doldurduk.  Ünal Yeter güldür güldür ekibinden çok popüler biri. Bülent Seyran keza dizilerde oynayan, sanatseverlerin tanıdığı bir kişi. İki Muhteşem sanatçıyı. Ödüllü bir oyunu Balıkesir’de premier yaptırıyorsun. Kapalı gişe oyun oynanıyor.

YAPIMCILARIN HARİTASINA BALIKESİR’İ EKLETTİRDİK

İstanbul’daki büyük yapımcıların, organizatörlerin haritalarında Balıkesir  yoktu. Biz işlere başlayıp Balıkesir seyircisinin ilgisi ortaya çıkmasıyla birlikte İstanbul’daki yapımcılar programlarına Balıkesir yazmaya başladı.  Muhteşem sanatçıları getirdik. Şevket Çoruh kavuğu taşıyan kişi.

Bir baba Hamlet oyunuyla Balıkesirlilere buluşturduk. Bu oyunlar için ilk başlarda biz ısrarcı oluyorduk. Şimdi onlar bizi arıyorlar Balıkesir’e gelmek için. Bu aslında Balıkesir seyircisinin başarısı. Balıkesir’de ses, ışık anlamında iyi ekip var. İyi bir seyirci kitlesi var. Ben varım. Bu ekip işi. Burada oyuncularımızın konaklamasından, yemesinden, içmesine, sahne arkasındaki ihtiyaçların giderilmesine kadar ognaizasyonu başarıyla tamamlamaya çalışıyoruz. Manisa’dan, Çanakkale’den, Bursa’dan sanatseverleri Balıkesir’e oyun izlemeye getiriyoruz. Balıkesir’in kültür ve sanat elçisiyim.

Gelen sanatçıların büyük çoğunluğu Balıkesir’de hiç oyun oynanamışlar. Burada tiyatroya aç bir seyircinin olduğundan haberdar değillerdi.  Şu anda Türkiye’nin en çok gelinmek istenen şehirlerinin başında geliyoruz” dedi.