AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Av. Belgin Uygur ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem teşkilatla hem de hemşehrileriyle buluştu.

İlk ziyaretini Bandırma’ya yapan Uygur burada AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve ilçe teşkilatıyla biraraya gelerek çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu. Av sezonunun açılması sebebiyle ilçedeki balıkçı esnafıyla selamlaştı, balıkçılarla tek tek sohbet etti. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir’i ziyaret eden Uygur ardından Bandırma Devlet Hastanesi’nin yeni açılan ek binasında incelemelerde bulundu, Bandırma Basketbol Gençlik Spor Kulübünün yeni tesisini ziyaret etti.

6 Eylül Balıkesir’in Kurtuluşu etkinliklerine katılan Uygur Alaca Mescid’e de bir ziyarette bulunarak şunları ifade etti;  “Alaca Mescid, Kuvay-i Milliye ateşinin ilk kıvılcamlarının yakıldığı yerdir. Milli mücadele çok cepheli bir kurtuluş hareketiydi. Balıkesir ise bu milli mücadelenin en önemli direniş merkezlerinden birisiydi. Burada topyekün bir mücadele ile düşmanın topraklarımızı işgal etmesi engellendi. Vatan toprağımızı fedakarca savunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı bugün burada hem yâd ettik hem dualarımızı gönderdik.” Uygur aynı gün TEV Soma Umut Fonu desteğiyle eğitimlerine devam eden çocuklar için düzenlenen etkinliğe katıldı, çocuklarla ve aileleriyle sohbet etme imkanı buldu. Altıeylül’de Plevne Millet Kıraathanesi ve yeniden düzenlenen İsmail Akçay Parkı’nın açılışına katılan Uygur, çocukların ve gençlerin güvenli bir biçimde faaliyetlerini yapabileceği, oyun oynayabileceği bu alanların yapımı ve düzenlemesi için Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya teşekkür etti.

 

Uygur, Balıkesir’in yerel yayın kuruluşlarına da ziyaretlerde bulundu. Uygur “Yerel basın bölge halkımızın adeta gözü, kulağı ve sesidir. Yerel basınımızın önemini, değerini ve bölge için ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Demokratik sistemin hem korunması hem de güçlenmesi için yerel basınımız önemli bir rol üstleniyor. Biz basın kuruluşları ve basın mensuplarımıza her konuda destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bundan sonra da basınımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi toplantısı için Balıkesir’e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile birlikte bir dizi ziyarete katılan Uygur, “İl Danışma Toplantımız büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti. İlk günkü heyecanla devam ettiğimiz bu yolda kıymetli ve gayretli yol arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2020-2024 Stratejik Planlamaya Esas Şehir Şurası’nın açılışına katılan Uygur, şehrin planlanmasına yönelik akademik değerlendirmelerin yapıldığı panele katıldı. Toplantının ardından Balıkesir TKDK’ya gerçekleştirdiği ziyarette İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü’den kurumun bölgedeki çalışmaları hakkında kapsamlı bir sunum dinledi. Kurum ziyaretinin ardından hibe desteğiyle tesis kurmuş olan üç kadın girişimciyle tanışmak ve tesisleri incelemek üzere Havran’a geçti. Aynı gün akşam AK Parti Karesi İlçe Başkanlığında yönetim kurulu toplantısına katılan Uygur, Başkan Sezai Doğan ve teşkilatla önümüzdeki dönemin çalışmalarını değerlendirdi.

Uygur son olarak Bigadiç ilçesine atanan Kaymakam Ercan Çiçek ve İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Fatih Durukan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ilçe hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Uygur, ilçe ziyaretleri hakkında, “Teşkilatlarımızla birlikte yaptığımız ilçe çalışmalarımızda hem teşkilatımızla istişare ettik hem hemşehrilerimizle farklı platformlarda bir araya geldik. Bizler seçimden seçime sahaya inen bir siyasi Parti ve teşkilat hiçbir zaman olmadık. Gece gündüz demeden, köy kasaba demeden daima milletimizle kucaklaşan, derdini dinleyen bir siyasi anlayış geliştirdik. Bu anlamda ben de ilçelerimizde hem hemşehrilerimizle selamlaştım, hasbihal ettim hem de teşkilat faaliyetlerimizi gerçekleştirdim. Biz güçlü bir partiyiz, bunu sahada bir kez daha gördük. Teşkilatımız ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla aynı inanç ve şevkle yoluna devam ediyor. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye’yi daha da büyütmek, güçlendirmek için hedeflerimize doğru hızımızı kesmeden ilerliyoruz” dedi.