Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BAÜN, ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) Enerji Yönetimi Koordinatörlüğü 2024 yılı faaliyetlerinin ve yeni projelerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Genel Sekreter Yemliha Yanar da katıldı.

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) Enerji Yönetimi Koordinatörlüğü 2024 yılı faaliyetlerinin ve

Enerji Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Yıldız, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Uzuner, Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Tunçtürk ve Enerji Yönetimi Koordinatörlüğü personeli Halil Sinoplugil’in yer aldığı toplantıda, Balıkesir Üniversitesinin enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım atarak Güneş Enerji Santrali kurma planları da gündeme alındı. Planlanan santral ile üniversitenin enerji ihtiyacının bir kısmının yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedefleniyor.

Son iki yılda 4.5 Milyon TL enerji tasarrufu gerçekleşti

Toplantıda ayrıca 2024 yılında enerji tasarrufu ve verimli kullanım konusunda kaydedilen ilerlemeler değerlendirilirken, elektrik satın alımlarında uygulanan tarife değişiklikleri ve son kaynak tedarik tarifesi kaynaklı tasarruf tutarının yaklaşık 4.500.000 TL olarak gerçekleştiği belirtildi. Toplantıda 2025 yılı için enerji maliyetlerini düşürmek ve çevreci çözümler geliştirmek için de stratejiler ele alındı.