Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Sembol Medya Grubu’na yaptığı nezaket ziyaretinde merakla beklenen yargı reformu ve parti çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

 

Sembol Medya Grubu’na nezaket ziyareti gerçekleştiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, önemli açıklamalarda bulundu. Yargı reformuyla ilgili somut adımların Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte atılacağını dile getiren Uygur, yargı paketinin kamuoyunun beklentilerine cevap vereceğini belirtti.  AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin içinde yer aldığını belirten Belgin Uygur, 2002 yılında kendisinin il kadın kolları başkanlığı durumunun söz konusu olduğunu açıkladı. Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü “ Herkes beni AK Parti’de yakın zamandır siyaset yaptığımı düşünüyor. Ancak 2002 yılında parti kurulurken bana il kadın kolları başkanlığı teklif edilmişti. Ben o zaman yeni evlenmiş ve eşim askerde olduğundan dolayı il kadın kolları başkanlığını teklifini kabul edememiştim” dedi.

 

“28ŞUBAT MAĞDURUYUM”

AK Parti’nin ülkedeki özgürlüklerin sınırının genişlettiğine dikkat çeken Belgin Uygur, bu özgürlüklerin başında da kadınların başörtüsüyle eğitim ve çalışma hayatında yer alması geldiğini söyledi.  Kendisinin de 28 Şubat mağdurlarından biri olduğunu ve başörtüsünden dolayı eğitim ve çalışma hayatında zorluklarla karşılaştığını vurgulayan Uygur, “Ben 1999 yılında Kemal Alemdar’ların Nur Sertel’lerin olduğu İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldum.  Başörtüsü mağduriyeti yaşayan öğrencilerden biri de bendim. Sonrasında iş hayatımda başörtümle çalışmam engellendi. O dönemde ilk başörtüsünü çıkaranlar FETÖ’cüler oldu, biz ise o dönemin bedelini ödedik” dedi.

 

YARGI REFORMU EKİM AYINDA MECLİSİ’TE

Kamuoyunun merakla beklediği yargı reformu paketiyle ilgili çalışmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Uygur,  “ Yargı Reformu Stratejisi’ndeki hedefleri geçirecek yargı paketi, ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin öncelikleri arasında yer alacak. Reform niteliğindeki düzenlemelerin büyük ölçüde tamamlandı. Yargı paketi kamuoyunun beklentilerine cevap verecektir” dedi.

 

“KONGRELERLE YENİLENME SÜRECE DEVAM EDECEKTİR”

 

AK Parti teşkilatlarının kongre sürecine hazırlandığını dile getiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, kongrelerle birlikte yenilenme sürecinin devam edeceğini belirtti. Uygur,  “Partimiz, önümüzdeki ay itibariyle kongre sürecine giriyor. Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimizle partimizin kadrolarındaki yenilenme hareketi devam edecektir. Teşkilatların, milletvekillerinin ve yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasıyla Balıkesir hak ettiği yere gelecektir. Ben şimdiden göreve gelecek yeni arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.