Balıkesir Tren Garı’ndan geçtiğimiz mayıs ayında sessiz sedasız Manisa’nın Yunus Emre Belediyesi’ne kiralanan ve sonrasında büyük tepkilere neden olan buharlı kara tren yeniden Balıkesir’e geldi.

 

BAKIMLI ŞEKİLDE GELDİ

 

Balıkesir’deki kara trenin Yunus Emre Belediyesi’ne kiralanmasının ardından oluşan tepkiler sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve milletvekillerinin girişimi sonucunda Balıkesir’e kazandırılan yeni kara tren eskisine nazaran daha bakımlı şekilde geri döndü.

 

AYDEMİR MÜJDEYİ VERMİŞTİ

 

Yaşanan süreç sonrasında açıklama yapan AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, buharlı lokomotifin Balıkesir’e geri geleceğini ve 30 Zafer Bayramı’nda Balıkesir’de hak ettiği biçimde yerini alacağını söylemişti. Tren Garı’nın yanı başındaki yeni yerine getirilen kara tren daha görünür bir yerde sergilenecek.

5 SAATTE YERİNE KONULDU
1930’lu yıllarda yapıldığı belirtilen ve 130 tonluk ağırlığı bulunan buharlı lokomotif yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucunda 2 vincin yardımıyla hazırlanan yere konuldu. Tren Garı’nın yanındaki alana konuşlandırılan buharlı lokomotifin Balıkesir’in sembollerinden birisi olması bekleniyor