Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir programı ve Balıkesir Halkçı Belediyeler Platformu projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Nevşehir’de yapılan il başkanları toplantısında bir araya geldiklerini ve burada kendisini Balıkesir’e davet ettiklerini kaydeden Serkan Sarı,  Kılıçdaroğlu’nun yoğun programına karşın davetlerini geri çevirmediğini dile getirdi.  Genel Başkanının belediye başkanlarının yanı sıra vatandaşlarla da bir araya geldiğini belirten Sarı, “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu,  Balıkesir’de yoğun bir program geçirdi. Marmara bölgesinde başlayıp Ege bölgesine kadar 8 belediyemizi ziyaret ettik. Bir festival, bir park açılışı yaptı, bir kitap fuarına katıldı. Her gittiği ilçede vatandaşlarımızla buluştu ve onlara hitap etti. Genel Başkanımız da Balıkesir’den ayrılırken buradaki ilgiden gördüğü tavırdan memnun kaldı. Güzel şeyler olunca yorgunluklar unutuluyor. Günün sonunda keyifle ayrıldı” dedi.

 

“AYRIŞTIRMAYACAK BİRLEŞTİRECEĞİZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir ziyareti esnasında belediye başkanlarına önemli mesajlar verdiğini belirten İl Başkanı Serkan Sarı, “Genel Başkanımızın Balıkesir ziyaretinde belediye başkanlarımıza verdiği 7 önemli ilke vardı.  Bu 7 önemli ilkeyi başkanlarımıza bir daha hatırlattı. En önemli ilkede halkı ayrıştırmadan, birleştirerek bütünleştirerek yerel hizmet üretmekti. Bizde Genel Başkanımız bize ilettiği bu ilke doğrultusunda tüm belediyelerimizle uyumlu organize bir şekilde çalışacağımızı belirttik” dedi.

 

YEREL YÖNETİM  PROJESİ

CHP İl Başkanlığı olarak ‘Balıkesir Halkçı Belediyeler Platformu’ projesiyle yerel yönetimlerde yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sarı, “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir proje sunduk. ‘Balıkesir Halkçı Belediyeler Platformu’ adıyla bir platform kurduk. Tüm belediyelerimizi bu platformun çatısı altına yerleştirdik. Burada da organize bir şekilde tüm belediyelerimiz birbirinden haberi olacak ve sorunlara birlikte çözüm üretecek. Şu anda biz gerçekten sosyal demokrat ve halkçı bir belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini kentimizde yaşatarak vatandaşlarımıza göstereceğiz. Bize yeterince destek olamamış ilçelerin neler kaybettiğini onlara göstermemiz lazım. Bu dönemde Balya’nın çağ atladığını göreceğiz. Aydın, demokrat, çağdaş bir kent haline geldiğini birlikte göreceğiz. Zamanımız çok kısıtlı, az zamanda çok işler yapmak zorundayız. Onun için asla dinlenmemek üzere bu yola çıktık. Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız da bu süreçte hem bizi yakından takip ediyorlar hem destek oluyorlar. Halkımızda da bu heyecanı gördükçe bizim de heyecanımız artıyor.

 

KONGRE SÜRECİ BİR AY İÇİNDE BAŞLIYOR

Kongre takviminin bir ay içerisinde açıklanacağını ifade eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Kongre sürecine başlamamız için iki yılı doldurmamız lazım. Bir ay içerisinde önce ilçelerin ardından il kongresinin takvimi açıklanacaktır. Bu süreci de en demokratik, kucaklayıcı şekilde götüreceğiz” dedi.