Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin 2023 yılında doğal gaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolardan karşılayacağını söyledi.

Açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacı, tüketimi ve depolaması hakkında bilgiler verdi. Dünyada yapımı devam eden doğal gaz depolama projelerinin en büyüğünün Türkiye’de olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

“Hidrokarbon aramacılığında ülkemizde daha önce yapılamamışları başarırsak o zaman doğal gazı da istediğimiz seviyede çıkarırız ve doğal gazın kullanım oranlarında tekrar bir değişiklik söz konusu olur. Enerjide arz güvenliği ve vatandaşımıza kesintisiz arz anlayışıyla teknolojinin son imkanlarını ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz. Dünyada yapımı devam eden doğal gaz depolama projelerinin en büyüğü Türkiye’de Tuz Gölü Yeraltı Doğal gaz Depolama Tesisi Genişletme Projesi’nin temellerini yakın bir zamanda attık. Bugün itibariyle 3 buçuk milyar metreküp olan doğal gaz depolama kapasitemizi 2023 yılında 11 milyar metreküp seviyelerine çıkartmış olacağız. Böylece 2023’teki ihtiyacımızın yüzde 20’sini depolarımızdan karşılıyor hale gelmiş olacağız.”

“’Vanalar kapanacak mı’ tartışmaları da tarihin tozlu sayfalarına gömüldü”

Bakan Dönmez ayrıca doğal gaz arz problemini de tamamen ortadan kaldırdıklarını söyledi. Türkiye’nin enerji alanındaki sorunlarına çözüm getirdiklerini ifade eden Dönmez, “Türkiye’nin enerji arz sorununu tamamen ortadan kaldırmış durumdayız. Bırakın böyle bir sorunu bu konu hakkındaki “Vanalar kapanacak mı?” tartışmaları da tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş oldu. Sadece doğal gaz altyapımızın iyileştirilmesi değil aynı zamanda kaynak ülke ve güzergah çeşitliliğinin sağlanması adına da son yıllarda önemli hamlelerde bulunduk” dedi.