Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Dr.Selim Panç yapımı yılan hikayesine dönen Bandırma Kültür merkezi ile ilgili yaptığı incelemeler hakkında bilgi verdi.

Panç, konu hakkında İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı’yı ziyaret ettiğini kendisi gerekli çabayı göstermekte olduğunu fakat projenin bakanın onayını beklediğini belirtti. Paşakent Mahallesindeki Kültür Merkezi inşaatının temeli 2001 yılında dönemin Belediye başkanı Halil Ünlü zamanında atılmıştı. 7800m2 lik arsa üzerine temeli atılan ilgili firmaların anlaşmazlıkları sonucunda bir türlü faaliyete geçirilemeyen, kültür merkezi için tekrar 2018 yılı dönemin milletvekili Sema Kırcı’nın çabaları ile yeni bir proje çizildi. Bu projeye göre 352 kişilik çok amaçlı salon, 128 kişilik küçük salon,okuma ,sergi, müzik vb etkinlik salonları, kafeteryadan oluşan, 2500 m2’lik inşaat zemini ve 6100 m2 kullanım alanına sahip kültür merkezinin ihalesi yapıldı , yüklenici firma ile sözleşmesi yapıldı. Fakat inşaat onayı Bakanın imzasını beklerken, Cumhurbaşkanlığınca tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek inşaata başlanmadı.

Büyükşehir Meclis Üyesi Dr.Selim Panç konuyla ilgili olarak “Ben bu konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ‘a sesleniyorum. Sosyal , kültürel ve üniversitesi ile gelişmiş bir kent olan Bandırma’nın bu kültür merkezine acilen ihtiyacı vardır.Bunun hayata geçmesi için derhal gerekli talimatları veriniz. Bandırma kamuoyu konuyu yakınen takip etmektedir. Bandırma ve çevre ilçeler içinde çok önemli olan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.Bende Meclis Üyesi olarak konuyu takip ederek ve ilgili kişi ve kurumlarla görüşmeye devam edeceğim” dedi