Türkiye’de bir ilk olan Avlu Balıkesir Triatlonu yarışlarından memnun kalan Federasyon yöneticileri, Avlu’ya Avrupa Şampiyonası getirmek için şimdiden girişimlere başladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Avlu Balıkesir Triatlonu, Balıkesirlilere unutulmaz iki gün yaşattı. Yüzme parkurunda Türkiye’de ilk kez bir kanalın kullanıldığı yarışlarda 480 sporcu mücadele ettiği yarışları dün sona erdi.

Son gün yapılan yarışların ardından madalya töreni düzenlendi. Madalya törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, daire başkanları katıldı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN KOLLAR SIVANDI

Başta Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve farklı şehirlerden gelen sporcular Balıkesir’de sosyal yaşamın en hareketli merkezi olan ve yarışların yapıldığı Avlu’ya hayran kaldı.  İlk defa bir triatlon yarışının yaşam alanının olduğu bir bölgede yapıldığına dikkat çeken Türkiye Triatlon Federasyonu yöneticileri, önümüzdeki yıllarda Avlu’da Avrupa Şampiyonası düzenlemek için Dünya Triatlon Federasyonu’na başvuruda bulanacak.

480 SPORCU KATILDI

Organizasyonun Balıkesir’de yapılmasıyla ilgili süreci takip eden Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı İrfan Sarıgül, yarışlarla ilgili şunları söyledi: “23-24 Ağustos tarihleri arasında Avlu’da Türkiye’de ilk kez bir kanal yarışı düzenlendi. Yaklaşık 480 sporcu katıldı. Yarışın en güzel yanı bir yaşam alanının içinde olmasıydı. Federasyon ve sporcu ayağı yarışlardan çok memnun kaldı. Federasyon, bu yarışın devam etmesinden yana olduklarını ve uluslararası bir yarışın burada yapılması için şimdiden Dünya Triatlon Federasyonu’na girişimde bulanacak ve burada bir Avrupa Şampiyonası yapılacak. Yücel başkanımızın bize Balıkesir’i bir uluslararası organizasyon şehri yapalım talimatı verdi. Bir Avrupa Şampiyonası’nda 2bin-2bin 500 arasında misafirin geldiğini düşünürsek bundan en çok esnafımız kazanacaktır” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU

Türkiye’de kıyı şeritlerinin haricinde farklı bir ortamda yapılan ilk yarışların Balıkesir’de gerçekleştiğini belirten Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, “Biz bu işe başlarken kanalda yarış yapılamaz dediler. Ancak başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, BASKİ ekiplerine, Spor İl Müdürümüze, personeline ve bu yarışların yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Triatlonun sadece kıyı şeridine ait olmadığını bu yarışlar göstermiştir. Bunun yanı sıra Balıkesir bizim için çok özel bir ildir. Triatlon yarışları ilk Alanya’da başlamasına rağmen il olarak en büyük potansiyel Balıkesir olmuştur. Her zaman milli takıma sporcu kattı” dedi.

 

YILMAZ: “YİNE BEKLERİZ”

Avlu Balıkesir Triatlonu yarışlarına katılan sporcuları tebrik eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sporcuları önümüzdeki senede Balıkesir’e beklediklerini söyledi. Yılmaz, “ Bizde iki gün boyunca süren yarışları sosyal medyadan yakinen takip etme fırsatımız oldu. Bu yarışlara ilginin çok yüksek olduğunu gördüm. Sporcuların azmi yüksek. Bir yerel yönetici olarak bu kadar taraftarı ve spor yapanı olan bu sporu desteklemek lazımdı ve destekledik. Seneye yine buradayız. Tüm sporcuları yine buraya bekleriz” dedi.