Erdek Ocaklar’da bayramın 2. günü maganda kurşunlarına hedef olan 10 yaşındaki Selin Cebeci yoğun bakımdaki yaşam savaşını kaybetti. Magandaların kurşunlarına Selin’in minik bedeni dayanamadı

Bayram tatili için ailesi ile birlikte Erdek Ocaklar’a gelen ve bir magandanın tüfeğinden çıkan kurşunlara hedef olan 10 yaşındaki Selin Cebeci Bandırma Devlet Hastanesi yoğun bakımında 6 gündür süren yaşama tutunma mücadelesini kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.

Olay, Kurban Bayramının ikinci günü Ocaklar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, eğlence mekanında görevli E.S. ve E.T. arasında önceki gece bilinmeyen nedenle tartışma yaşandı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Erdem Turan mekandan ayrıldı. Akşam saatlerinde aracıyla mekanın önüne gelen E.T yanında getirdiği pompalı tüfekle kapıda duran E.S. ve eğlence mekanına rastgele ateş açtı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Silah sesini duyanların panik yaşadığı saldırının ardından Turan aracına binerek olay yerinden kaçtı. Saldırıda, E. S. ve mekanda bulunan 3 kişi yaralanırken, 10 yaşındaki Selin Cebeci ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Emrah Saltık ve 3 yaralı Erdek Devlet Hastanesi’ne, ağır yaralanan küçük Selin ise Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Organları 6 çocuğa umut oldu

Küçük kız yoğun bakım ünitesinde 4 gün süren ölüm kalım savaşını kaybetti. Dün sabah beyin ölümü gerçekleşen Selin Cebeci’nin ailesiyle görüşen organ koordinatörleri Cebeci ailesini küçük kızlarının organlarının bağışlaması için ikna etti. Ailenin bağış için onay vermesinin ardından zamana karşı yarış başladı. Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezinin koordinasyonunda küçük kızın organları 6 küçük çocuğun yaşama tutunması için nakil merkezlerinde nakledilmek üzere operasyonla alındı. Selin Cebeci’nin kalbi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, karaciğeri ile her iki böbreği ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine organ sırası bekleyen hasta çocuklara nakledilmek üzere gönderildi. 2 kişinin hayatını kaybedip 13 kişinin yaralandığı ve E.T. isimli şüphelinin tutuklandığı olay ile ilgili tahkikat devam ederken küçük kızın cenazesinin bugün toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan baba Serkan Cebeci’nin kızının ölümünden 14 gün önce doğum günü olduğu öğrenildi.