Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği  “76. Çınaraltı Buluşması” yapıldı. Dev Çınar altındaki buluşmaya katılan yaklaşık 500 mezun yıllar sonra bir araya geldi.

Kısa adı SOOMDER olan Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği 79. Yıl Çınaraltı Buluşması’nda renkli görüntüler yaşandı. Ulu çınar altındaki geleneksel okul buluşmasına katılım yoğun oldu. Etkinliğe 1955 mezunlarından Mustafa Öztekin ve Özkan Sümer de katıldı. SOOMDER Başkanı Ünver Öztekin, yıllardır geleneksel olarak düzenledikleri buluşmaya çok sayıda okul mezununun katıldığını, bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Çınaraltı buluşmasında bir konuşma yapan Öztekin, “Ne mutlu bizler tekrar bir araya gelip geçmişimizle sarılıp geleceğimizle ümitlenebiliyoruz. Derneğimizce her yıl konaklamalı olarak Temmuz ayında mezunlarımızın buluşmasını organize ediyoruz. Bu yıl da 13-14 Temmuz tarihlerinde ulu çınarımızın altında oldukça fazla katılımcı sayısıyla coşkuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.  Günler öncesinden elimizden geldiğince sizler için hazırlanmaya çalıştık. Okulumuz 298 dönüm arazi üzerinde kurulu. İki yıl önce Anadolu Öğretmen Liselerinin son mezunu verdikten sonra ‘Öğretmen’ isimli okulların farklılığı çok daha belirginleşti, gözle görülür oldu.  Bu da gösteriyor ki en kısa sürede kesinlikle öğretmen okullarına dönüş olmalıdır. Bu organizasyonda  yorulduk, Ancak sizleri ulu çınarımızın kolları altında mutlu görmek tüm yorgunluğumuzu alıp götürdü. İyl ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Nice güzel birlikteliklere” dedi.

ÇINARALTI HATIRASI
Başkan Öztekin, dernek olarak okulda birtakım onarım ve düzenlemeler yaptıkların, aynı zamanda tüm ağaçların budanıp elden geçirildiğini ve bakımlarının yapıldığını, çeşmelerin temizlendiğini, Çınaraltı’nın da her gün temizlenip, bulandığını ve duvarların boyandığını anlattı.

Yaklaşık 500 katılımcı organizasyonun sonunda toplu halde hatıra fotoğrafı çekilerek geleneksel buluşmayı ölümsüzleştirdi.