Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 2020-2024 dönemi Stratejik Planlama Esas Şehir Çalıştayı çerçevesinde Güney Marmara ilçelerini kapsayan toplantı düzenledi. Yılmaz, Balıkesir’in planlı ve ortak akılla gelişmesini amaçladıklarını söyledi

 

 ANALİZLER MASAYA YATIRILDI

Bölge dinamiklerinin görüşlerini almayı hedefleyen ve bütüncül bir bakış açısıyla yatırımların planlandığı Çalıştayda; Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas ve Gönen ilçeleri masaya yatırıldı. Toplantıda talepler ve vatandaş beklentilerinin sonuçları ve durum analizleri katılımcılarla paylaşıldı.

 

STRATEJİK PLAN UYGULANIYOR

Başkan Yılmaz, çalıştayın Kuzey Balıkesir’in ilk çalıştay toplantısı olduğunu belirterek Yeni dönemin stratejik planı için ilçe belediyeleriyle birlikte kentin tüm paydaşlarının dahil edilerek doğru bir planlamanın ortaya çıkması adına bu tür çalıştayları önemsediklerini belirtti.

 


 

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNEY MARMARA’DA ORTAK AKIL VURGUSU

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 dönemi Stratejik Planlama Esas Şehir Çalıştayı çerçevesinde Güney Marmara ilçelerini kapsayan toplantı dün Bandırma’da yapıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir’in planlı ve ortak akılla gelişmesinin önünü açacak 2020-2024 dönemi Stratejik Planlama Esas Şehir Çalıştayı toplantılarına Güney Marmara ilçeleriyle devam etti. Bölge dinamiklerinin görüşlerini almayı hedefleyen ve bütüncül bir bakış açısıyla yatırımların planlandığı Çalıştayda; Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas ve Gönen ilçeleri masaya yatırıldı.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Çalıştaya; Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas ve Gönen ilçeleri belediye başkanlarının yanı sıra daire başkanları ve STK’lar katıldı.   Toplantı anket ve analiz sonuçlarının değerlendirmeleriyle başlarken ortaya çıkan talepler ve vatandaş beklentilerinin sonuçları ve durum analizleri katılımcılarla paylaşıldı. Yapılan anket çalışmalarında Altyapı, Mobilizasyon, Gelir, ekonomik yapı, istihdam, tarım, sanayi, turizm, kültür ve sosyal yaşam gibi konu başlıklarından oluşan anket sonuçlarının değerlendirilmesi yapıldı.

 

SORUNLAR VE TALEPLER MASAYA YATIRILDI

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, stratejik plan çalışmaları kapsamında bölgede sağlıklı bir iş birliğinin tüm ilçelere büyük katkılar sunacağını söyledi. Başkan Yılmaz, bu çalıştayın Kuzey Balıkesir’in ilk çalıştay toplantısı olduğunu belirterek bu toplantı kapsamında tüm paydaşların burada söz alarak sorunları ve talepleri dile getirmesi gerektiğini belirtti. Yeni dönemin stratejik planı için ilçe belediyeleriyle birlikte kentin tüm paydaşlarının dahil edilerek doğru bir planlamanın ortaya çıkması adına bu tür çalıştayları önemsediklerini belirten Başkan Yılmaz, amaçlarının ilçe belediyeleriyle birlik içinde güçlü bir Balıkesir olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların devamında verilen aranın ardından çalıştaya öğleden sonraki oturumlarla devam edildi.