Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, Edip Uğur döneminde Çamlık Projesi’ne dahil edilen ve 40 milyon lira yatırım bedeli bulunan Bilim Merkezi Projesi’nin Zekai Kafaoğlu döneminde açık otopark haline getirilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kıdemli Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, sosyal medya hesabından Edip Uğur döneminin vizyon projeleri arasında yer alan Çamlık Projesi’ne dahil edilmesi planlanan ‘Rüzgar ve Güneş Enerjisi Temalı Bilim Merkezi’ projesinin Zekai Kafaoğlu döneminde açık otopark haline getirilmesini eleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur tarafından 2015 yılında TÜBİTAK ile Türkiye’nin ilk ‘Rüzgar ve Güneş Enerjisi Temalı Bilim Merkezi’nin” kurulması için protokol imzalandığına dikkat çeken Mehmet Birol Şahin, 40 milyon lira yatırım bedeli bulunan ve Türkiye’deki 6. Bilim merkezi olma özelliği taşıyacak projenin 2017 yılında başkanlığın Zekai Kafaoğlu’na geçmesiyle birlikte değiştirilip açık otopark haline getirilmesini ‘Bu ayıp hepimize yeter” diyerek eleştirdi.

 

“BİLİM MERKEZİ VİZYONUNDAN OTOPARK VİZYONUNA”

 

Bilim merkezinden açık otopark haline getirilen projeyi iki başkan arasındaki vizyon farkından kaynaklandığını belirten Şahin, sosyal medya hesabından şunları söyledi“ Bilim merkezi” olacaktı “Açık Otopark” oldu. Otopark değil bilim merkezi olsun… Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur Çamlık Projesi’ne başlayınca(2015) TÜBİTAK ile Türkiye’nin ilk “Rüzgar ve Güneş Enerjisi Temalı Bilim Merkezi” kurulması için protokol imzalandı…20 milyon TÜBİTAK 20 milyon Büyükşehir harcayacak Türkiye ‘deki 6. Bilim Merkezi kurulacaktı…2017 yılında Başkanlıktan ayrılınca Çamlık Projesi yavaşladı, değişti ve Bilim Merkezi alanı açık Otopark oldu. Bilim Merkezinde Otopark’a. Balıkesir’imizin kaybını siz değerlendirin. “Bilim Merkezi Vizyonu”ndan “Otopark, Büfe, Çay Bahçesi Vizyonu”na yeniden neden düştük, ne kaybettik, ne kazandık?