Erkeklerle kadınların beraber oynadıkları, tek takım sporu olan Korfbol antrenörlük kursunda 25 kursiyerin yer aldığı uygulamalı eğitimler, Kurtdereli Spor Salonu’nda devam ediyor.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu işbirliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüev sahipliğinde açılmış olan 1. Kademe yardımcı antrenör kursuna 25 kursiyer katıldı.  10 Haziran’da başlayan teorik eğitimlerin ardından Kurtdereli Spor Salonu’nda uygulamalı eğitim devam ediyor.
Korfbol Antrenörlük eğitimi alan kursiyerleri Salonda ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Korfbol yeni ve gelişmekte olan bir spor dalı. İlimizde ilk olması beni de heyecanlandırıyor. Yeni sporlara ilgi fazla, gençlerimiz yetenekli ve istekli. Biz de onlara bu konuda destek veriyoruz. Onlara güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz. Hocamıza teşekkür ediyor, kursumuza katılan tüm antrenör adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
Balıkesir Üniversitesi BESYO öğretim görevlileri ve Korfbol Milli Takım Antrenörü eşliğinde süren eğitimler, 21 Haziran tarihine kadar devam edecek.