Türk Kamu-Sen İl Temsilciliği görevine yeniden atanan Musa Bilal, basın açıklaması düzenledi. İkinci kez Kamu-Sen İl Temsilciliği görevine atandığını hatırlatan Bilal, yeni dönemde de kamu çalışanlarının problemlerini çözmek için çalışacaklarını söyledi.

 

 

Türk Kamu-Sen İl Temsilciliği görevine ikinci kez atanan Musa Bilal, sendika binasında düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu. Kamu-Sen Genel Merkezi’nin aldığı kararla 2019-2020 yılları arasında il temsilciliği görevini yürüteceğini kaydeden Bilal, yeni dönemde de kamu çalışanlarının haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi adına çalışacaklarını söyledi. Bilal, “ Türk Kamu-Sen Genel Merkezi’nin aldığı kararla, şerefle taşıdığımız Kamu-Sen İl Temsilciliğine 2019-2020 yılları arasında tekrar görevlendirildik. Türkiye sevdamız ekmek kavgamız diye çıktığımız bu yolda 27.yılımızı kutluyoruz. Memur konfederasyonlarının en eskisi olan önce ülkem sonra milletim diyen kamu çalışanlarının yıllardır güven duyduğu bir kuruluşuz. Böyle bir kutlu göreve ikinci kez teveccüh edilmem benim için büyük şereftir. Bundan böyle Balıkesir’de Kamu-Sen’in adını yukarı taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birlik-beraberlik içerisinde bu sendikayı 27 boyunca Türkiye’de çok önemli olan STK olarak hafızalara kazıdıysak bundan böyle daha da iyi bir durumda olacaktır. Balıkesir’de kamu çalışanlarının tüm problemlerini dile getireceğiz” dedi.

 

KAMU ÇALIŞANLARI YÜZDE 50 KAYBA UĞRADI

Türk Kamu-Sen’in yetkili sendika olduğu 2001-2009 yılları arasında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Bilal, 2009-2019 yılları arasında ise kamu çalışanlarının zam artışlarında yüzde 50 zarara uğradığını kaydetti. Bilal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke genelinde yetkili olan bir sendika değiliz. Ancak geçmişte yetkili olduğumuz dönemlerde memur zam artışlarının 2001 yılından 2009 yılına kadar yüzde 210 artarken 2009-2019 yılına kadar memur zam artışları yüzde 110 artmıştır. Yani her kamu çalışanı yüzde 50 kayba uğramıştır. Biz yetkili sendika değiliz ama bu dönemde Kamu-Sen bayrağı altında olan kamu çalışanlarını tarih yazacaktır. Bütün kamu çalışanlarına selam gönderiyorum. Allah birliğimizi bozmasın” dedi.