Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde başlayan “Ayvalık Kooperatifleşiyor” toplantılarının ikincisi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde, Genç İşi Kooperatif’ten Ayvalık’ta kooperatif yapılanmasına danışmanlık yapacak Mehmet Kuzu’nun da katılımıyla düzenlendi.

Tek kooperatif altında tüm dalların birleştirilebilmesi, el emeği ile üretim yapanların ticari kol üzerinden belediyenin göstereceği alanlarda satış yapabilmesi, ticari işletme kooperatifi, tarımsal kooperatif için var olan tarım ürünlerimiz, bu ürünlerin saklanması, depolanması, prosesten geçirilerek inovasyon yolu ile değer kazandırılması ve satışıyla ilgili bilgi alışverişi yapıldı. Katı atık değerlendirilmesi, katı atıktan ürün elde edimi, katı atık toplanması metodları tartışıldı. Kooperatif için proje yazmak kadar kooperatif için halk bilinçlendirmesi, katılımcı eğitimlerinin önemi görüşüldü. Katılımcıların kooperatif çalışmalarında hangi alanlarda destek olabileceği bilgisi alındı.

Cuma günü Küçükköy ve Altınova’da yapılan görüşmelerden sonra, cumartesi ve pazar günleri de kooperatifle ilgili kişi ve kurumlarla görüşmeler, Mehmet Kuzu’nun yönlendirmesiyle devam edecek