1 yaşındaki bebeğin yuttuğu yemek borusuna saplanan çengelli iğne Özel Sevgi Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
Bir hafta önce çengelli iğneyi yutan bebek, yutkunamama ve yemek yiyememe şikayetleriyle ailesi tarafından Özel Sevgi Hastanesi’ne getirildi. Bebeği muayene eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bayram Kuratmer, yabancı cisim yuttuğundan şüphelendiği bebeğin röntgen filmlerinin çekilmesini istedi. Çekilen röntgen sonucunda bebeğin çengelli iğne yuttuğu ve iğnenin de yemek borusuna saplandığı tespit edildi. İğne, Özel Sevgi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Hikmet Karan tarafından Özefaguskopla çıkarıldı.

“Paslanan iğne ciddi problemlere yol açabilirdi”

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Ali Hikmet Karan, şöyle konuştu: “Küçük hastamız, Bayram Bey’e geldiğinde yuttuğu iğneden kaynaklanan klinik problemler yaşamaya başlamıştı. Özellikle de yutkunmakta güçlük çekiyordu. Daha önce başvurdukları sağlık kuruluşlarında boğaz enfeksiyonu teşhisi konulmuş ve bununla ilgili ilaç kullanılmış. Ancak şikayetler geçmeyince, hatta artış olunca hastanemize başvurmuşlar. Çocuk Hastalıkları Doktorumuz Bayram Bey’in yerinde şüpheleri ve doğru teşhisiyle çocuğumuzu ciddi problemlerle karşı karşıya kalmaktan kurtarmış olduk çünkü iğne orada bir hafta kalmıştı ve paslanmaya başlamıştı. Bir süre daha kalsaydı, enfeksiyondan kaynaklı çok ciddi problemler oluşabilirdi. İğnenin ucunun açık olmasının risk yarattığını söyleyen Karan, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Küçük yaşta bir bebeğe cerrahi müdahale yapmak istemedik. Bu nedenle endoskopik yöntemle yemek borusuna indik ve iğneyi çıkardık. Hastamızın genel durumu şu anda oldukça iyi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bayram Kuratmer de  aileleri, çocukların yabancı cisim yutma tehlikesine karşı uyardı. Kuratmer, meslek hayatı boyunca çok sayıda çocuğa yabancı cisim yutma tanısı koyduğunu belirterek, özellikle bir yaş ve sonrası çocuklarda bu duruma karşı çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.