Hem Zekai Kafaoğlu, hem Yücel Yılmaz, Balıkesir’i Balıkesir yapan efsane başkanlardan Sabri Uğur’un adını, Edip Uğur’un projesini çizdirip yaptırdığı Cengiz Topel Köprülü Kavşağı’na vermeyi çok gördü. İşte AK Parti’de siyaset böyle vefasız…

 

İSMİNİ ÇOK GÖRDÜLER

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı Edip Uğur, kendi döneminde yapımına başlanan ve daha sonra tamamlanan Cengiz Topel Köprülü Kavşağı’na 2017 yılında hayatını kaybeden Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur’un isminin verilmesi konusunda öneride bulunmuştu. Öneri, herkes tarafından beğeniyle karşılanıp heyecan yaratmıştı.

 

SABRİ UĞUR GÖNÜLLERDE

 

Edip Uğur’un öneride bulunduğu dönemde Başkan Zekai Kafaoğlu, Sembol Medya’ya açıklama yaparak ilk mecliste bunu gündeme getireceklerini söylemişti. Ancak gerçekleştirmedi. 2 aydır görevde olan Başkan Yücel Yılmaz da, konuyu kulak arkası yaptı. 1 Haziran’da ölüm yıl dönümü olan Sabri Uğur, gönüllerde yaşayacak.

 

Balıkesir’i köyden kente çevirdi

 

Sabri Uğur, Balıkesir Belediye Başkanlığı yaptığı 2004-2009 yılları arasında, Balıkesir’in büyük bir kasabadan modern bir kente dönüşmesinin temellerini attı. 5 yıl gibi kısa bir sürede şehre dev yatırımlar kazandırdı. Asla yapılamaz denilenleri yaptı, asla dokunulamaz denilenlere dokundu ve şehri gelişime açtı.