Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, parti örgütünün İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine kilitlendiğini belirtti. Şehirli, partililerin İstanbul’daki seçimde görev almak için kendine başvuruda bulunduğunu söyledi.

 

İstanbul’daki seçimlere katkı sağlamak isteyen yüzlerce partilinin kendilerine başvuruda bulunduğunu kaydeden Şehirli, maddi yardımların yanı sıra avukatların da seçimlerde görev almak için girişimde bulunduğunu dile getirdi. İstanbul’daki seçimin iptal edilmesinin ne hukuka ne de vicdana sığdığını belirten Şehirli, “ Şu anda partimizde tüm dikkatler 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine çevrildi. Aynı oy zarfında üç oyun kabul edilip bir oyun iptal edilmesi toplumda büyük bir rahatsızlığa neden oldu. Çünkü burada mantıklı bir gerekçe yoktu.  Kendi kazandıklarını kabul edip, kazanmadığını iptal eden bir anlayış olunca bütün üyelerimiz ve bize oy verenler bu noktaya kilitlendi. Seçimle ilgili başlatılan yardım kampanyasına partililerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Şu anda İstanbul’a çalışmaya gitmek isteyen, sandıklarda görev almak isteyen avukatlar bize müracaatta bulunuyor. Üyelerimiz saha çalışmaları yapmak istiyorlar. Her an göreve hazırız. İstanbul seçimleri Türkiye seçimi haline geldi.

 

SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

 

Yerel seçimler sonrasında yapılan parti çalışmaları hakkında da bilgi veren CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “31 Mart seçimlerinden sonra belediye hizmetlerine sosyal demokrat belediyecilik anlayışını katmak için Altıeylül Belediye Meclis üyelerinin komisyonlarda görev almasına yönelik çalışmamız oldu. Bu konuda arkadaşlarımızı meziyetlerine göre komisyonlarda yer almasını sağladık. Şu anda Altıeylül Belediye Meclisi’nde arkadaşlarımız gerekli görevleri yapıyorlar. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla toplantılarımızı yapıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirmek için tüm üyelerimizle geniş katılımlı bir danışma kurulu toplantısı yaptık.  Seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Ramazan ayı olması nedeniyle STK’ların, mahallelerin iftar programlarına katılım gösteriyoruz. Yerel seçimlerden yeni çıkmamıza rağmen sanki yeniden seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. ÜMİT ULUS