Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci oturumunda İller Bankası’ndan 50 milyon liralık kredi kullanımı gündeme geldi. Geçtiğimiz dönemde yapılan borçlardan dolayı mali anlamda sıkıntılı günler yaşayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kısa vadede talep ettiği 50 milyon liralık krediyle acil ödemeleri gerçekleştirecek.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kısa vadede acil ödemeleri gerçekleştirmek için İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi kullanılması talep edildi. Geçtiğimiz dönemden kalan borçlardan dolayı mali açıdan sıkıntılı bir tabloyla karşılaşan Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetimi, acil olarak yapılması gereken ödemeleri gerçekleştirip düzlüğe çıkmak için meclis gündemine getirdiği 50 milyon liralık kredi talebi oy birliğiyle kabul edilirken CHP Grubu alınan kredinin kullanım yerleriyle ilgili bilgi istedi. İller Bankası’ndan gelecek 50 milyon lirayla kısa vadede düzlüğe çıkmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da geçtiğimiz dönemden kalan 1 milyar liraya yakın borcu da orta ve uzun vadede düzene koyacak tedbir ve çalışmalar yapıyor.

 

CHP’DEN ŞARTLI EVET

Büyükşehir Belediye yönetiminin 50 milyon liralık kredi talebiyle ilgili CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Canan Kırdar, Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’na geçtiğimiz 5 yılda 775 milyon lira borçlandığını ve yeni kredi talebiyle borcun 825 milyon liraya çıkacağına işaret etti. Kırdar, İller Bankası’ndan çekilecek 50 milyon liralık kredinin nereye harcanacağı konusunda kendilerine bilgi verilmesi durumunda evet oyu vereceklerini belirtti. Kredi talebinin komisyonlara havale edilmeden oylandı ve karar oy birliğiyle kabul edildi. ÜMİT ULUS