Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumuna İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediyesi tabelasına T.C asılması teklifi damgasını vurdu. İYİ Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Metin Özpınar tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına T.C ibaresinin eklenmesiyle ilgili önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla meclis gündemine alınmadı.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumunda İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediyesi tabelasına T.C ibaresinin eklenmesiyle ilgili verdiği önerge damgasını vurdu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Metin Özpınar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana tabelasında T.C ibaresinin bulunmadığına dikkat çekip T.C ibaresinin eklenmesiyle ilgili Meclis’e verdiği önerge İYİ Parti, CHP ve Demokrat Parti’nin evet oyuna rağmen AK Parti ve MHP’nin hayır oylarıyla ret edildi.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İYİ Partili Metin Özpınar’ın isim okunarak yapılmasını istediği oylamayı siyasi gündem oluşturma gayreti olarak yorumlandı. İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediyesi’ne T.C ibaresini eklenmesiyle ilgili önergesini sosyal medya hesabından değerlendiren AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, Özpınar’ın da meclis üyesi olduğu 2009-2014 dönemindeki İsmail Ok dönemine göndermede bulundu.

 

ŞAHİN: T.C’Yİ SİZ KALDIRDINIZ

Şahin, “Bu gün Büyükşehir Meclis toplantısında İYİ Parti dilekçesi ile ironi yaşadık… 2009 da İP’li İsmail Ok Balıkesir Belediye başkanı olduğunda tabelada T.C vardı.. 2010 yılında ışıklı tabela yaptırdı…TC’siz… Şimdi O’nun adamları ve o dönemin de Meclis üyesi Metin Özpınar sırf siyasi polemik olsun diye Belediye tabelasında T.C yazılsın diye dilekçe verdi. Konu Meclisin yetkisinde olmaması sebebiyle Meclisçe yapılacak iş olmadığı için gündeme alınmadı. 9 yıl önce kendileri indirdiler şimdi yok diye polemik yaratacaklar. Keşke şehrin sorunlarıyla ilgili bir sözleri, çözümleri olsa” dedi.  Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Kurucu Başkanı A. Edip Uğur tarafından Balıkesir peynirinin tanıtılması için yazdırılan “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının Çin’de yapılacak olan ödül törenine ilgili personelin katılımı oy birliğiyle kabul edildi. ÜMİT ULUS