Veteriner Hekimler Odası Balıkesir Şubesi, kırsal mahallelerde üreticilere yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Üreticiyi bilinçlendirmeyi amaçlayan Veteriner Hekimler Odası Balıkesir Şubesi, son olarak Zoonos hastalıkları konusunda eğitim verdi.

 

Hayvandan insana geçen hastalıklar olarak da bilinen Zoonos hastalıklarla ilgili el broşürleri dağıtan Oda, sağlıklı insan, sağlıklı hayvansal gıda, sağlıklı hayvan için aşılamanın gerekli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Veterinerler Odası Balıkesir Şubesi Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, “  Toplumumuzun sağlığını korumak içinde sağlığı tek sağlık konseptinde bir bütün olarak ele almak gerekir. Dünyamızı bizlerle paylaşan, insanlığın beslenmesindeki temel gereksinimlerini sağlayan, evimizin bir ferdi gibi olup sevgisini, dostluğunu esirgemeden bizlere veren hayvanlarımızı aşılatarak onların sağlığını koruyabiliriz. Ayrıca günümüz ve yakın geleceğin de en önemli sağlık sorunlarından birisi olan antibiyotik direnci probleminin çözümü de hayvanlarımızın aşılanmasından geçmektedir. Yaz döneminin de yaklaşmasıyla beraber Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına da dikkat çekmek istiyorum. İlimizde de görülen bu zoonotik hastalığa karşı vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olmalıdırlar.

Etkinlikte çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırma anlamında süt dağıtımı da yaptık. İçerdiği bileşenleri nedeniyle süt gibi mucize sayılabilecek bir hayvansal gıdanın önemini anlatmaya çalıştık.  Çocuklarımıza balon dağıtımı yaparak onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalıştık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın  ve tüm halkımızın yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutlarım” dedi.  ÜMİT ULUS