Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali Ayvalık 06 mevkisinden Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen kortejle başladı. Festivalde renkli görüntüler oluştu

Festivalin açılışına, Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, 2019 Yerel Seçimlerinde Ayvalık Belediye Başkanı seçilen Mesut Ergin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Oda yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, konuk gurmeler ve sayısız vatandaş katıldı.

MELİH ÇAKIRCA’’ AYVALIK’A BU FESTİVALİ KATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

Açılış konuşmasını yapan oda başkanı Melih Çakırca, konuşmasına başlamadan önce yönetim kurulu üyelerini ve oda personelini yanına çağırdı ve katılan herkese hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Çakırca ‘’ Türkiye’nin birincisi Ege’nin incisi Ayvalık, tarihiyle, doğasıyla, deniziyle, mimarisiyle ve en güzeli, esnafıyla, sanatkarıyla ve halkıyla, Ayvalık’a bu festivali katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu festival yıllarca ihmal edilmiş. Gastronomi bizde, lezzet bizde, el emeği bizde, ot çeşitliliğimiz bizde, zeytinyağımız bizde, ihmallerimiz sayesinde başka ilçelerimiz bu festivalimizi bizden aldılar. Buna sahip çıkmamız lazım. ’’dedi. Çakırca sözlerini emeği geçen ve katılan herkese şükranlarını sunarak sözlerini tamamladı.

BAŞKAN YILMAZ” AYVALIK TEMİZ KALACAK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasına söz verdiği gibi ilk ziyaretine Ayvalık’tan başladığını belirterek başladı. Başkan Yılmaz’’ Ayvalık, Balıkesir’in isim, marka patetinin en çok olan ilçesi. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da tanınan ilçesi. Yılın 12 ayını bu festivallerle geçiriyor. Ama 4 mevsimin başında da sonunda festival yapmamız lazım. Melih beyi tebrik ediyorum. Doğa Festivalini uluslararası boyuta taşımamız gerek. Ayvalık temiz kalması, ekonomisinin hızlı dönmesini istemekteyiz. ’’dedi.

VALİ YAZICI “AYVALIK BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Ayvalık’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık kendilerinin göz bebeği olduğunu ifade etti. Yazıcı, Ayvalık bir markadır. Bu markadan istifade etmeye devam edeceğiz. Parlatarak, yolumuza devam edeceğiz. Yörenin en kaliteli zeytinyağı burada üretiliyor. Tarih burada, deniz burada Ayvalık’la gurur duyuyoruz.” dedi. Ayvalık’a gelecek hizmetleri takip edeceklerini ve gereken neyse yapacaklarını belirten Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, emeği geçen herkese teşekkür etti.

DEĞERLİ KATILIMCILARI AĞIRLAYACAĞIZ

Ayvalık Belediyesi başkanlık makamı adına Kültür İşleri Müdürü Burak Tok da festivalde söz aldı. Tok, bu tip festivallerin kentin tanıtımı ve gelişimi için oldukça önemli etkinlikler olduğuna dikkat çekerek “Bu festival vesilesiyle, Ayvalık’ın mutfak zenginliği canlı kalarak, gelecek nesillere miras olarak aktarılabilecektir. Etkinlikler süresince, Ayvalık’ın mutfak ve doğa zengiliği misafirlerimize sunulacak. Deneyimlerini bizlerle paylaşacak, çok değerli katılımcılar bizlerle olacak” dedi.

SLOGAN “AKKIZLI GÜNLER”

Bu yıl “Akkızlı Günler” temasıyla 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin programında yeme içme meraklılarını mutlu edecek çok sayıda aktivite de bulunuyor. Festivalde, yemek yarışmaları yapılacak, müzik dinletileri, resim sergileri, sanat atölyeleri, stantlar açılacak, Doğa yürüyüşleri yapılacak. Yemek söyleşileri gerçekleştirilecek.Ayvalık Anadolu Lisesi Dans Topluluğu’nun halk oyunları gösteriyle program son buldu.