Türk polis teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunma merasimiyle başladı.

Törene; İlk Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Polis Okulu Müdürü Ünsal Hayal, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve polis teşkilatı mensupları katıldı. Çelenk sunma merasiminin ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “ Polis Teşkilatı şanla, şerefle yazdığı 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız yalnızca ülkemiz sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.  Kuruluşundan bu güne her şeyden aziz bildiğimiz vatanın bütünlüğü ve halkın huzuru için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Polislik karşılaşılan durumlar dolayısıyla güç, sabır, cesaret isteyen bir meslektir. Gücümüzü bizlere olan güveninizden, sabrımızı vatanımıza olan bağlılığımızdan, cesaretimizi de kurulduğu günden bu güne bizler için canını feda eden şehitlerimizden alıyoruz. Gece gündüz görevimizi layıkıyla yerine getirmekten onur ve gurur duyuyoruz. Emniyet Teşkilatı olarak bizler kocaman bir ailenin görev ve gönül bağıyla birbirine sımsıkı bağlanmış fertleri olarak ülkemizdeki 15 Temmuz hain darbe girişiminin etkisiz kılınmasında aziz milletimizle omuz omuza mücadele vermiş bir teşkilatın mensubu olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

POLİS 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA

 

Emniyet teşkilatının toplumun güvenliğinin sağlamak amacıyla 24 saat eksiksiz görevini yerine getirdiğini dile getiren İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “  Günün 24 saati görevimizin her dakikasında teşkilatına yakışır, görevin kutsallığı bilinciyle sadece vatandaşlarımız değil zordaki herkese mağduriyetlerini bir an evvel gidermek üzere anne, baba, eş, evlat olduğunu yüreğimizde hissederek yerine getirmeye çalışmaktayız. Teşkilatımız kanıyla, canıyla, var gücüyle gecesini gündüzüne katarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asayiş, kamu düzeni, kamu güvenliği, temel hak ve özgürlükler ile demokrasinin koruyucusu ve teminatı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş teşkilat mensuplarımızı bir kez daha rahmet, emekli ve gazilerimizi minnetle anarken meslektaşlarıma ve her türlü destekleriyle onların yanlarında olan fedakar ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.