Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mazbatasını aldı, devir-teslim gerçekleşti. Şimdi yapılması gereken, geçmişteki hatalardan ders çıkararak önce teşkilatlardaki ve bürokrasideki hainleri ayıklayıp sonra yola koyulmak olmalı

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN KAZANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dün itibariyle görevine başladı. Zorlu yollardan geçen Yılmaz, seçimlerde sadece Millet İttifakı’na karşı değil, AK Parti’nin içine yuvalanmış, ona kaybettirmek için ellerini ovuşturan ve var gücüyle saldıran hem bürokrasideki hem de teşkilatlardaki hainlere karşı da zafer kazandı.

ASLANLAR KEDİLERE BOĞDURULDU

AK Parti’de özellikle son 5 yıl içinde deyim yerindeyse aslanlar kedilere boğduruldu. Çıkar odakları söz sahibi olabilmek için her türlü iftira, kara propaganda ve algı operasyonuyla gemisini yürüttü. Tüm bunların yeniden yaşanmaması için başta teşkilat yöneticileri olmak üzere bürokrasideki yeniliklerin bir an önce hayata geçmesi lazım.

ERDOĞAN ÖNÜNÜ AÇMALI

Parti içinde yuvalanmış şer odakları, Yılmaz’ı yıpratmak için yola koyulmadan bir an önce değişimin gerçekleşmesi şart. Şüphesiz Yücel Yılmaz gibi öngörü sahibi ve zeki birisi bu odaklara karşı gereğini yapacaktır. Ancak burada Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve genel merkez yönetimi de bu konuda Yılmaz’ın önünü açmalıdır.


 

MAZBATALARINI ALDILAR

 

31 Mart Yerel seçimlerinin kesinleşmesinin ardından başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve belediye meclis üyeleri Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

 

İYİ Parti’nin İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu ve son olarak YSK’ya yaptığı itirazların reddedilmesinin ve seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve belediye meclis üyeleri mazbatalarını Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle aldı.  Düzenlenen törende ilk olarak Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve belediye meclis üyelerine mazbataları verilirken, daha sonra Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın mazbatasını almasıyla tören sona erdi. Mazbata töreninin ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bugün 8 Nisan itibariyle 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerin sonucu olarak mazbatalarımızı seçim kurulumuzdan hem Altıeylül, hem Karesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak teslim aldık. Kazanan Balıkesir olmuştur. Bu saatten sonra parti rozetlerimizi çıkarıp, tüm 20 ilçemizle beraber tüm şehrimize hep beraber hizmet edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu. Mazbata törenine AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, MHP İl Başkanı Orhan Dereli, AK Parti milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir ile birlikte Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları, partililer ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

YILMAZ: “KARESİ’DE GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK”

 

Mazbata törenin ardından Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. İlk olarak Karesi Belediyesi’nde törende Karesi Belediyesi kurucu Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni seçilen Dinçer Orkan’a görevi devretti.  Karesi Belediyesi’ni dava arkadaşı Dinçer Orkan’a devretmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Buradan ayrılırken emin ellere Karesi Belediyesi’ni teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisine 5 yıllık görev süresinde başarılar diliyorum. Karesi Belediyesi’nde 5 yıl çalıştıktan sonra bende Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçerken gözüm arkada kalmadan kendisine ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum. Biriz beraberiz” dedi. Karesi Belediyesi’nde hep beraber güzel hizmetlerin altına imza atacaklarını belirten Başkan Dinçer Orkan, “ Karesi Belediye başkanlığını alarak kendimi şanslı olarak görüyorum. Bundan sonrasında gözünün arkada kalmayacak şekilde en güzel hizmetleri ilçemize vereceğiz. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

AVCI: ROZETİMİZİ ÇIKARARAK HİZMET EDECEĞİZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim törenin ardından Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’yı makamında ziyaret ederek, yeni dönemle ilgili başarılar diledi.  “Şehir merkezinde gerekli çalışmaları Hasan ve Dinçer başkanımla yapacağız. Katılımcı belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve çevreye duyarlı belediyecilik hassasiyetlerine dikkat ederek, rozetlerimizi çıkararak toplumumuza hizmet edeceğiz. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

 

KAFAOĞLU: “ YÜCEL YILMAZ VE EKİBİ BALIKESİR’İ 2023 VİZYONUNA TAŞIYACAKTIR”

 

İlçe belediyelerindeki törenlerin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı sona eren Zekai Kafaoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde zaferle ayrılan Yücel Yılmaz’a görevi devretti.  Yücel Yılmaz ve ekibinin Balıkesir’i 2023 vizyonuna taşıyacağını belirten Kafaoğlu, “31 Mart yerel seçimlerinde kazanan Yücel Yılmaz kardeşime görevi devrediyorum. Balıkesir’de büyükşehir olduktan sonra başlayan hizmetler vardır, bunlar sekteye uğramadan Yücel kardeşimin vasıtasıyla devam edecek ve Balıkesir’i 2023 vizyonuna hazırlayacağına adım gibi eminim. Bu konuda herkes gayret sarf etmiştir.  Bundan sonraki çalışmalarında Yücel Yılmaz kardeşime, meclis üyelerine başarılar diliyorum. Balıkesir’e katkı sağlamak adına Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

YILMAZ: “HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Hizmetlerinden dolayı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra mazbatamızı aldık. Balıkesir’de bu görevi yapmış olan ve kendisinden görevi aldığım Zekai başkanıma teşekkür ediyorum. Balıkesir 1 milyon 200 bin kişinin yaşadığı ve 20 ilçesinin olduğu Türkiye’nin gözde şehirlerinden bir tanesidir. Bu manevi ve kutsal görevi seçimle vatandaşlarımız bize verdi. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden çalışmalarımızı yapacağız. Bütün belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerine ve tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

YILMAZ: “BİZ PLANLARIMIZI YAPTIK”

Balıkesir’i toplumun her kesimiyle istişareler ederek yöneteceklerini kaydeden Yılmaz, Balıkesir 18 bin km büyüklüğünde; Kocaeli’nin 6, İstanbul’un 3 katı büyüklükte bir şehir. 960 üzerinde kırsal mahallesi var. Bu kırsal mahalleler üretken mahalliler. Bu insanlarımızın mutlu olması geçen 5 yılda görev yapan hem Ahmet Edip Uğur başkanımız hem Zekai başkanımız için müthiş bir mücadeleydi. Bu bölgede görev yapan ilçe başkanlarımızda keza aynı şekilde. İlk 5 yıl içerisinde 10-15 yılda üretilecek hizmeti üretmeye çalıştık. Biz planlarımızı yaptık; sokak sokak, mahalle mahalle her ilçemizi çalıştık. Belediye başkanlarımız belli oldu. 10 tanesi Cumhur İttifakı’ndan diğerleri de Millet İttifakı’ndan oldu. Bir de Demokrat Parti’den seçilmiş belediye başkanımız var. Her 5 yılda bir seçime giriyoruz ve halkımız kendisini yönetecek idarecileri yerel yöneticileri oylarıyla seçiyor. Adaletli bir şekilde hiçbir siyasi parti gözetmeksizin Allah karar vermeyi nasip etsin. Projelerimizi hayata geçirmek için ilçe belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyeleriyle yapacağız. İlk üç hafta içerisinde tüm paydaşlarıyla birlikte çalışıp bu projeleri kimlerle gerçekleştirebileceğiz, insan kaynağında kimler var. Bunların araştırmasını yapacağız. İnsan kaynağımızı verimli değerlendireceğiz. Allah nasip ederse ilk meclis toplantımızı önümüzdeki hafta pazartesi yapacağız” dedi. ÜMİT ULUS